ds. R. Abma unaniem gekozen als nieuwe predikant

Nadat vorig jaar dominee H. Borst de toenmalige wijkgemeente Oostermeent heeft verlaten is er een beroepingscommissie gevormd die op zoek ging naar een nieuwe dominee. Sinds begin april heeft ook dominee dominee H. Hofstra afscheid genomen zoals ik al eerder had vermeld. Voor de huidige wijkgemeente is er plaats voor 1,6 FTE, dus dat betekend dat we hoogstwaarschijnlijk een tweetal predikanten krijgen voor elk 80%. Voor de beroepingscommissie is het een hele klus, waarin veel tijd gaat zitten. Naast de vele avonden, betekend dit ook veel reistijd om naar de diverse kandidaten te luisteren. Aangezien Marjolein in het verleden in de beroepingscommissie heeft gezeten voor ds. H. Borst en ds. A. Visser weet ik dat dit veel tijd en inspanning vraagt.

Afgelopen zondag was er een gemeenteberaad na afloop van de eredienst van wijkgemeente Oosterlicht. Erg gezellig en een mooie opkomst van > 200 gemeenteleden.  Nadat iedereen de koffie op had werd er door de voorzitter van de wijkkerkenraad vermeld dat de beroepingscommissie en de wijkkerkenraad een deel van het werk hebben afgerond en er een kandidaat gevonden is. De naam van de kandidaat is mevrouw R. Abma, die momenteel predikant is in Vreeland. Na een korte uitleg over het proces en de procedure heeft ds. R. Abma zichzelf voorgesteld aan de aanwezige leden. Hierna vond de stemming plaats en die was unaniem. Alle leden waren voor en dat betekend als alles mee zit wordt ds. R. Abma vanaf september 2010 één van de nieuwe wijkpredikanten.

Ik hoop van harte dat ds. R Abma het beroep wil bekrachtigen en dat we een bloeiende nieuwe wijkgemeente worden waarin voor gemeenteleden in alle facetten van de levensfasen plaats is.

, , , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Blijf op de hoogte

Aanmelden bij de e-mailnieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets die vermelden ds. R. Abma unaniem gekozen als nieuwe predikant « Ruben Woudsma -- Topsy.com - 30 april 2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ruben Woudsma. Ruben Woudsma heeft gezegd: Afgelopen week geblogd: ds. R. Abma unaniem gekozen als nieuwe predikant – http://bit.ly/b7zjkb […]

  2. Jan Glazema nieuwe dominee wijkgemeente Oosterlicht « Ruben Woudsma - 4 februari 2011

    […] er vorig jaar april een gemeenteberaad bij wijkgemeente Oosterlicht is gehouden waarbij de nieuwe predikant voor de wijkgemeente […]

Geef een reactie