Intrede ds. Abma en aftrap kerkelijk jaar

Artikel in de verbinding over de nieuwe ds. Richtsje Abma

Op 5 september was het (eindelijk) zover. Tijdens de middagdienst in de Oosterlichtkerk deed ds. Richtsje Abma intrede als nieuwe dominee van wijkgemeente Oosterlicht. Een mooie dienst waarin haar voorganger ds. Hanneke Borst (nu predikant bij de Protestantse Gemeente Enkhuizen) de intrede deed. Er was veel belangstelling voor deze dienst door de gemeenteleden van wijkgemeente Oosterlicht, de overige wijkgemeenten en natuurlijk haar vorige gemeente de protestantse gemeente uit Vreeland (van wie ze bij haar afscheid 5 prachtige stola’s heeft ontvangen).

Halverwege de dienst was het zover dat ds. Richtsje Abma als nieuwe dominee van wijkgemeente Oosterlicht de gemeente kon toespreken en haar overdenking geven over Lucas 14 vers 25 tot 35 over “het volgen van Jezus“. Een toepasselijke, maar lastige tekst om uit te leggen aan de gemeente.

25 Grote mensenmenigten trokken met Jezus mee. Hij wendde zich tot hen en zei: 26 ‘Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn. 27 Wie niet zijn kruis draagt en mij op mijn weg volgt, kan niet mijn leerling zijn.

De gehele dienst is terug te luisteren bij kerkdienstgemist.nl “Intrededienst ds. Richtje Abma“. Na afloop was er koffie met gebak en mogelijkheid om kennis te maken met Richtsje Abma. Met de aftrap van het kerkelijk jaar zullen we veel van Richtsje horen.

Zondag 12 september was de aftrap van het kerkelijk jaar met de startzondag in het teken van ‘Vol van hoop‘, lees hier meer over op de landelijke website van de startzondag. Een mooie dienst waarin een aantal kinderen kwamen overvaren van de kindernevendienst naar de tienerdienst. We hebben een leuke tienerdienst gehad waarin we gezellig kennis hebben kunnen maken met de overgevaren tieners. Naast de lijfelijke kennismaking, ook een kennismaking gemaakt met de bijbel en de kennis hiervan door het spelen van het bijbelspel. We hopen op een leuk seizoen met elkaar en zo gezellig maandelijks een tienerdienst te organiseren. Helaas hebben we hierdoor niet meegemaakt dat de ambtsdragers zijn afgetreden en aangetreden. Gelukkig is ook deze dienst nog te beluisteren via kerkdienstgemist.nl en konden we dat deel van de dienst alsnog meemaken.

Na afloop van de (tiener)dienst was er koffie met cake. Verder was er een uitmarkt waar de leden kennis konden maken met diverse commissies, de leden en de nieuwe dominee. Leuk om te zien hoeveel commissies er zijn en hoe de plannen van de gebouwencommissie verder tot stand komen, zie hiervoor ook mijn eerder bericht over het gemeenteberaad (schets 2).

, , , , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Startzondag 2011: Aftrap kerkelijk jaar in wijkgemeente Oosterlicht - 13 september 2011

    […] kwamen we bijeen in de Huizermaat waar we de startzondag 2011 hebben gevierd. Net zoals tijdens de startzondag van 2010 was het erg […]

  2. Jan Glazema nieuwe dominee wijkgemeente Oosterlicht - Ruben Woudsma - 7 oktober 2011

    […] is het geruime tijd stil geweest rondom de beroepingscommissie. Ds. R. Abma is inmiddels al geruim half jaar de predikant voor wijkgemeente Oosterlicht en heeft gedurende deze periode de wijkgemeente alleen als predikant […]

Geef een reactie