Je suis Charlie!

je suis Charlie

De uitspraak die kort na de aanslag massaal werd gehanteerd.

Op woensdag 7 januari was er een bloederige aanslag op Charlie Hebdo in Parijs/Frankrijk. Charlie Hebdo is een satirische krant in Frankrijk die regelmatig prikkelende cartoons plaatst over verschillende onderwerpen. Onderwerpen die gaan over geloof, de samenleving, politiek, etc. Je wordt er stil van! Woorden als ‘verschrikkelijk‘, ‘afschuwelijk‘ en ‘onbegrijpelijk‘ komen dan ook in mij op. Het nieuws houdt mij bezig en denk hier moeten we iets mee doen. Vele andere met mij dachten zo door de woorden “Je suis Charlie” te tonen.

Om respect te tonen aan de overleden journalisten ook een bericht op mijn website. Het vrije woord moet immers blijven in Nederland, Europa en de wereld. Voor deze vrijheid van meningsuiting is door velen diverse decennia geknokt en gevochten. Deze aanslag op Charlie Hebdo is een aanslag tegen de democratie, zoals ik gisteren op Twitter liet weten:

Demonstratie in Hilversum

Cartoon op oud gem.huis #Hilversum, vanavond onthuld tijdens demonstratie #CharlieHebdo bron: Twitter Margriet Vroomans

Cartoon op oude gemeentehuis Hilversum.  Onthuld tijdens demonstratie #CharlieHebdo. bron: Twitter Margriet Vroomans

Donderdag 7 februari is er een verklaring uitgegaan namens burgemeester Fons Hertog over de aanslag in Parijs. Ook vanuit de gemeente Huizen leeft men mee met de aanslag in Parijs. Burgemeester Hertog laat in de verklaring weten: “Het was ook een aanslag op onze vrijheid van meningsuiting en onze fysieke vrijheid, waar juist journalisten en politie dag en nacht voor in touw zijn.“.

Met daarom deed burgemeester Hertog een oproep om aanwezig te zijn bij de demonstratie op de Kerkbrink in Hilversum. Een samenzijn om het afschuw te delen. Naast de gemeente Huizen, hadden ook Laren, Bussum, Wijdemeren, Weesp en Naarden een oproep aan de inwoners gedaan om naar Hilversum te komen. Veel inwoners hebben hier gehoor aan gegeven en stonden op de Kerkbrink.

Zelf was ik niet aanwezig op de Kerkbrink in Hilversum, maar heb het toetsenbord in de hand genomen om dit bericht op mijn website te schrijven met de titel: “Je suis Charlie!“.

, , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Blijf op de hoogte

Aanmelden bij de e-mailnieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Trackbacks/Pingbacks

  1. kerstgroet 2016 - Fijne feestdagen! - Ruben Woudsma - 21 december 2015

    […] wereldwijde impact hebben gehad. Zo schreef ik eerder dit jaar nog een bericht met de titel: “Je suis Charlie“. Een tijd waarin we moeten laten zien dat vertrouwen is beter dan angst! Vertrouwen in […]

Geef een reactie