Peiling week 4: Weinig verschuivingen in Huizen

Vorige week zijn alle kandidaten ingeleverd en goedgekeurd en daarnaast is er bekend geworden welke lijstverbindingen er komen in Huizen. In deze prognose neem ik de lijstverbindingen mee omdat ik erg benieuwd ben naar de invloeden in mijn fingerspitzengefühl prognose. Vooralsnog lijkt het erop dat VVD, PvdA en CDA het meeste profijt hebben bij een lijstverbinding aangezien zij in de restzetelverdeling de meest stemmen per aantal over houden. Het effect van het vertrek van burgemeester van Gils is marginaal en de verliezen bij de coalitiepartijen qua zetels zijn opgevangen door de restzetelverdeling. Alleen CDA, Dorpsbelangen Huizen en D66 zullen er volgens de huidige prognose zetels bij krijgen ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen 2006. Dorpsbelangen heeft dat met name te danken aan de Wilders stemmers en het feit dat ze zich profileren als een tegen-partij.

De invloeden van campagnes van de diverse partijen is nog minimaal. Je kan merken dat diverse partijen meer media-aandacht proberen te krijgen. Zo is VVD Huizen begonnen met het intensiveren van hun werkbezoeken, heeft Dorpsbelangen Huizen hun programma verstuurd naar de media en is GroenLinks ook regelmatig in de lokale media terug te vinden. Ook CDA Huizen is achter de schermen druk bezig met onder andere een campagnefilm en overige campagne activiteiten. Volgende week komt minister Ab Klink naar Huizen voor een politiek café in het Wapen van Huizen. Ben erg benieuwd naar de opkomst aldaar.

Verwacht de komende weken nog wel verschuivingen te melden aangezien de campagnes in Huizen nog op gang moeten komen.  Ook hoop ik dat binnenkort de Politieke Barometer en TNS Nipo met een nieuwe peiling zullen komen aangezien een deel van mijn peiling gebaseerd is op die informatie.

, , , , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

3 reacties op “Peiling week 4: Weinig verschuivingen in Huizen”

 1. Peter 28 januari 2010 om 15:08 # Beantwoorden

  “Dorpsbelangen heeft dat met name te danken aan de Wilders stemmers en het feit dat ze zich profileren als een tegen-partij. ”

  Waaruit blijkt dat dit het geval is? En dan doel ik m.n. op het standpunt m.b.t. de Wilders stemmers.

  • Ruben Woudsma 28 januari 2010 om 21:35 # Beantwoorden

   Het blijkt uit het feit dat er een relatie is tussen de tegen/nee-stemmers die ook stemmen op Wilders. Veel van deze rechtse tegenstemmers zullen naar de VVD overstappen lokaal aangezien er geen PVV in Huizen aanwezig is. Het voordeel van Dorpsbelangen Huizen is dat ze zowel een rechtse partij is en zich profileert als een tegen-partij. Diverse Wilders-stemmer zullen lokaal waarschijnlijk daarom een stem op Dorpsbelangen uit laten komen.

   Let wel op dat dit slechts een fingerspitzengefühlprognose is en ik het gewoon leuk vind om te kijken wat de effecten zijn en of het uiteindelijk zal kloppen kan ik pas zeggen na 3 maart.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets die vermelden Peiling week 4: Weinig verschuivingen in Huizen « Ruben Woudsma -- Topsy.com - 28 januari 2010

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ruben Woudsma, Ruben Woudsma. Ruben Woudsma heeft gezegd: Vandaag geblogd: Peiling week 4: Weinig verschuivingen in Huizen http://j.mp/cn9HCA […]

Geef een reactie