Peiling week 5: VVD en CDA de grootste partijen

In deze grotendeels ongewijzigde peiling voor Huizen is het een nek-aan-nek race tussen VVD en CDA wie de grootste gaan worden. Het vertrek van de burgemeester heeft procentueel bij alle coalitiepartijen een verlies heeft opgeleverd, echter is dit bij de VVD het grootst. Dit omdat burgemeester van Gils ook een VVD’er en dat VVD niet in staat is geweest hun ‘eigen’ burgemeester in het zadel te houden. Het zal er dus om spannen op 3 maart wie de grootste wordt, zou de soevereiniteit van VVD in Huizen tanende zijn?  Tussen de afsplitsingen van VVD, te weten Leefbaar Huizen en Dorpsbelangen Huizen is het stuivertje wisselen. Totaal zullen ze ten opzichte van 2006 hetzelfde aantal zetels behouden, echter moet Leefbaar Huizen 1 zetel inleveren aan Dorpsbelangen Huizen.

D66 lijkt het meest te profiteren de komende verkiezingen. Zij pakken zetels weg bij o.a. ChristenUnie en GroenLinks, wellicht door landelijk invloeden of doordat ze als eerste de posters hebben geplakt. Wat verder opvalt is dat landelijk SP aan het wegzakken is, maar dat dat lokaal geen invloed heeft aangezien SP in Huizen niet mee doet. Het procentuele potje voor de verdeling van de Wilders/overige stemmers blijft stabiel op 30%, wat betekend dat VVD, Dorpsbelangen Huizen en Leefbaar Huizen hier het meeste baat bij hebben.

Dat de campagnes van start zijn gekomen is te merken aan de diverse activiteiten. VVD is bezig met het afleggen van werkbezoeken, Dorpsbelangen heeft hun programma gepresenteerd, CDA Huizen heeft Oranjebitter geschonken, PvdA heeft vragen gesteld n.a.v. kinderarmoede en GroenLinks is een meldpunt gestart tegen lichthinder. Vanavond zal er tijdens het politiek café in het Wapen van Huizen een eerste lijsttrekkersdebat plaatsvinden en ben zeer benieuwd hoe de diverse lijsttrekkers zich van elkaar gaan onderscheiden.

Eerdere peilingen

, , , , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Peiling week 6: CDA de grootste, GroenLinks wint een zetel - Ruben Woudsma - 8 oktober 2011

    […] Week 5: VVD en CDA de grootste partijen […]

Geef een reactie