Boven: Normaal fotoalbum met 50 pagina’s. Onder: Fotopapier fotoalbum met 34 pagina’s

Zoals eerder gemeld heb ik een review gedaan van de Pixum Fotoboek software. Enige tijd geleden heb ik een nieuw Pixum Fotoboek gemaakt, echter nu gekozen voor eén van de andere Pixum papiersoorten. Er is gekozen voor het standaard (premium) papier in plaats van het fotopapier waar in de eerste review voor gekozen was. Hoewel het natuurlijk enige inspanning kost (wanneer je hoge eisen stelt aan een Pixum Fotoboek) om zo’n boek samen te stellen, is het leuk om het uiteindelijke resultaat in handen te hebben.

Het is een prima Pixum Fotoboek met het standaard Pixum papiersoort ‘premium’ papier. Echter vallen er een aantal zaken op, die met name veroorzaakt worden door het verschil in de pixum papiersoorten.

Pixum Fotoboek – Vergelijking Pixum papiersoorten

Zoals op de rechterfoto te zien is, valt meteen op dat de dikte van het boek verschillend is. Daar waar het vorige album met fotopapier slechts 34 pagina’s bevat is het aanzienlijk dikker dan het album met normaal premium papier die uit 50 pagina’s bestaan. Ook de inbindtechniek van de Pixum papiersoorten is verschillend. Bij het (premium) papieren boek is er gekozen voor een lijmbinding. Nadeel van deze techniek is dat de pagina’s wat moeizaam opengaan en bij foto’s verdeeld over twee pagina’s of met details in aan de rand/band van de pagina moeilijk te bekijken zijn.

De inbindtechniek van het fotopapieren album is zo dat de pagina’s op elkaar zijn gelijmd en niet de rug van de pagina’s. Groot voordeel van deze techniek is dat de pagina’s eenvoudig open gaan en je met gemak de pagina’s kan bekijken zonder dat je de indruk krijgt dat het boek kapot gaat bij te ver openvouwen. Wanneer je een boek maakt met hoge kwaliteit foto’s en verdeling over pagina’s zou ik in dit geval altijd kiezen voor fotopapier. Nadeel is dat een bladzijde niet een papier dik is, maar altijd de dikte heeft van twee vellen fotopapier.

Pixum Fotoboek – vergelijking Pixum papiersoorten

Premium papier Fotopapier
Pluspunten
+ Dunne pagina’s/boek
+ Stevig vastgezet met lijm
Minpunten
– Details in de vouw/band niet goed zichtbaar
– Kan ‘goedkoop’ aanvoelen
Pluspunten
+ Hoogwaardige kwaliteit foto’s
+ Geen last van de ‘paginavouw’
Minpunten
– Beperking in aantal pagina’s vanwege dikte
Boven: papieren fotoboek, onder: fotopapieren fotoboek

Wanneer jullie nog vragen hebben kunnen jullie ze stellen via een reactie. Ook voor leuke tips over het gebruik van fotoboeken en/of het reviewen van nieuwe producten houd ik mij altijd aanbevolen.

Pixum fotoboek: Vergelijking pixum papiersoorten
Getagd op:                 

Eén gedachte over “Pixum fotoboek: Vergelijking pixum papiersoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *