Profcoach subleague gegevens verwerken met Excel

Opstelling samenstellen bij profcoach voor week 13

Sinds dit jaar doe ik voor het eerst mee met Profcoach, aangezien er een een aantal enthousiaste collega’s mee bezig zijn. Zo wordt er wekelijk een e-mail verstuurd over onze subleague met de gegevens van de afgelopen week. Aangezien de huidige Profcoach website onvoldoende informatie geeft heb ik een Excelsheet gemaakt die de gegevens vanaf de Profcoach website kan verwerken en in een mooi overzicht kan plaatsen.

Met behulp van het bijgevoegde Excel document kan je voor een bepaalde subleague:

 • Historische gegevens ophalen;
  zodat er een mooi lijngrafiek gegenereerd wordt.
 • Lijngrafiek genereren met stand per week;
 • Schaduwadministratie met week informatie;
  Denk hierbij aan bankscore, cumulatieve scores, etc.

In het Excelsheet staan de nodige instructies. Hieronder tref je een korte uitleg aan:

Instructie bij eerste keer in gebruik

Wanneer je voor de eerst keer gebruik maakt van dit sheet is het belangrijk dat de gegevens op het INIT tabblad worden gevuld.

Het gaat hierbij om de kolommen “Ploegen”, “Naam” en “ID”. De laatste is het belangrijkst. Op basis van het ID wordt de informatie van de desbetreffende deelnemer opgehaald. Het ID kan worden achterhaald op basis van de URL van de desbetreffende deelnemer (zie screenshot).

Nadat alles gegevens zijn doorgevoerd, is het mogelijk om middels de ‘historie’ knop + selectie week gegevens van de desbetreffende week op te halen om zo je historie op te bouwen.

LET OP: Eerst officiële week start op: 10 september 2010 = Week 5

Na het ophalen van de desbetreffende week kan je op het tabblad ‘HISTORY’ met de knoppen ‘Opmaak kolommen’ en ‘Laatste stap’ de historie opbouwen en de vulling genereren voor TABLE_GRAPH en het daarbij behorende grafiek.

LET OP: Voor tabblad ‘HISTORY’ staat er al enkele informatie voor week 5 en 6 in verband met Excel formules/berekeningen. De VBA code houdt hier rekening mee, gelieve dit niet te wijzigen.

Resultaat

Voor een uitwerking verwijs ik jullie verder naar het Excel document met de overige instructie/changelog/etc. Wanneer er nog vragen zijn of opmerkingen hoor ik het graag. Ook als er toevoegingen zijn qua functionaliteit hou ik mij aanbevolen.

Download het bestand “Profcoach-DataOphalen-Init.xls” (171 KB) hier op deze pagina. Let op dat het is getest met Windows XP en Office 2003 en 2007.

, , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Blijf op de hoogte

Aanmelden bij de e-mailnieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

5 reacties op “Profcoach subleague gegevens verwerken met Excel”

 1. Barry 11 september 2011 om 16:49 # Beantwoorden

  Beste Ruben,

  Het excel-bestand ziet er prima uit, maakt u ook een versie voor dit seizoen?

  groeten,
  Barry

  • Ruben Woudsma 12 september 2011 om 08:49 # Beantwoorden

   Er wordt geweekt aan een nieuwe versie van her excelsheet. Ook op zoek naar een betere structurele oplossing. Binnenkort meer hierover.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Eerste seizoen Profcoach.nl succesvol afgerond Ruben Woudsma - 18 mei 2011

  […] statische informatie, heb ik een deel van deze kennis verwerkt in een Excel applicatie. Over deze applicatie (subleague informatie verweken met Excel) heb ik enige tijd geleden al een bericht geschreven. Volgend jaar hoop ik een geavanceerdere methode […]

 2. Profcoach 2012: Verwerk subleague-gegevens met Excel - Ruben Woudsma - 16 september 2011

  […] jaar heb ik al een bericht geplaatst over het feit dat ik met behulp van Excel de mogelijkheid heb gecreëerd om een subleague overzicht […]

 3. Profcoach statistieken verwerken met excel voor seizoen 2012/2013 - 16 oktober 2012

  […] statistieken in Excel verwerken is een vraag die ik regelmatig krijg naar aanleiding van mijn eerdere berichten over Profcoach op dit blog. In dit bericht een uitleg hoe ik het één en ander […]

Geef een reactie