Alle lijsten en lijstverbindingen van Huizen zijn officieel bekend

Nadat op dinsdag 19 januari alle lijsten ingediend waren bij het gemeentehuis zijn er een aantal formele procedures in gang gezet. Zo werd op donderdag 21 januari de nummering van de kandidatenlijsten bekend gemaakt en op vrijdag 22 januari zijn alle kandidaten gecontroleerd op geldigheid. Na deze laatste stap is er officieel bekend wie er voor welke partij op een lijst staat en waarop 3 maart gestemd kan worden. Veel kandidaten waren al bekend zoals ik in mijn eerdere bericht had laten weten waar ik van de meeste partijen de eerste 10 kandidaten had weergegeven. Gelijktijdig met de bekendmaking van de kandidatenlijsten zijn de lijstverbindingen bekend geworden. In Huizen zijn dat:

  • CDA-ChristenUnie-SGP;
  • PvdA-GroenLinks;
  • VVD-Leefbaar Huizen.

Zelf heb ik mij erg verbaasd over de laatste combinatie (aangezien deze nog niet eerder is voorgekomen) en ben ook erg benieuwd naar de gevolgen voor de peiling voor week 4 die ik begin volgende week zal opmaken. Vreemd is deze combinatie niet, omdat beide lokale partijen in Huizen afsplitsingen zijn van het VVD in Huizen.  Binnenkort zal ik ook nog een uitleg schrijven wat de voordelen zijn van een lijstverbinding en hoe dit kan uitvallen in de verdeling van de restzetels.

Nu deze formele stap is afgerond zal de campagne voor de diverse partijen écht op gang komen. Ik had al aangegeven dat landelijk de campagnes zijn afgetrapt en nu is het aan de lokale politiek. De verschillende websites van de partijen zijn vernieuwd ofwel voorzien van actuele informatie over de standpunten. Digitaal begint het al aardig op gang te komen.

, , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.
Nog geen reacties.

Geef een reactie