No 43 – ‘red on white’. Foto genomen door Kirsty Hall en vrijgegeven onder Creative common

Vandaag vier ik mijn drieënveertigste verjaardag in de auto al rijdend terug vanuit Oostenrijk waar we afgelopen week op wintersport zijn geweest. Een bijzondere moment. Nooit eerder heb ik tijdens mijn verjaardag zo dicht op mijn dierbaren gezeten. Normaal staat de verjaardag toch in het teken van trakteren op je werk, boodschappen doen voor de visite, woonkamer opruimen, etc. Nu is het een dag van opperste concentratie op de A3 in Duitsland.

Verbinding Oostenrijk en Nederland

Oude telefooncel in Oostenrijk – Bron: Pixabay.com

Afgelopen jaren ben ik regelmatig op mijn verjaardag in Oostenrijk geweest. De voorjaarsvakantie valt ten slotte vaak rond mijn verjaardag. Het is een cadeau dat ik elk jaar rond mijn verjaardag op de ski’s door de sneeuw kan skiën. Ook is het een mooie vakantie om te kunnen delen met anderen. Toen ik veertig werd waren mijn ouders mee en vorig jaar was mijn schoonmoeder mee.

Het bijzondere aan de verjaardag dit jaar is dat +43 ook het landnummer is voor internationale telefoongesprekken naar Oostenrijk toe.

Drieënveertig

Als getal is drieënveertig niet heel bijzonder. Vaak kun je op Wikipedia veel vinden over getallen. Nu alleen dat het een priemgetal is en dat het een verwijzing is naar een likeur. Als alternatief had ik dit blog kunnen gebruiken om drieënveertig feitjes op een rij te zetten, maar daar ontbrak het mij helaas aan tijd.

Drieënveertig
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *