Eind vorig jaar had ik al eens geschreven over het gemeenteberaad in de Akker die in het teken stond van de fusie tussen de toenmalige wijken Oostermeent en de Akker. Sinds 1 januari heeft de nieuwe wijk de werknaam ‘Huizen-Oost’, maar er was een grote wens om verder te gaan onder een nieuwe naam. Tijdens het gemeenteberaad en in de verbinding werd er een oproep gedaan om een nieuwe naam voor zowel de kerk als de wijk te verzinnen. Het blijft dat er meer dan 40 namen zijn ingezonden en een jury heeft zich daarover gebogen.

Vandaag tijdens een diens in de huidige kerk de Akker, tijdens een dienst die in het teken stond van het 15-jarig bestaan van de bijbelsoos is de nieuwe naam bekend geworden. De naam luid: Oosterlicht. Het zal even wennen zijn omdat iedereen al geruime tijd met de oude namen vertrouwd was. De fusiewijk heeft vanaf nu dus Oosterlicht of Oosterlichtwijk en het kerkgebouw Oosterlicht of Oosterlichtkerk. Als christenen zijn we redelijk vertrouwd met de termen ‘Oost’ en ‘Licht’. Zo komt het woord ‘Oost’ 225 keer voor in de NBV vertaling en ‘Licht’ zelfs 376 keer voor. Tot op heden heb ik nog maar één vers in de NBV vertaling kunnen vinden waar beide in voor komen, zie Job 38 vers 24:

24 Hoe kom je op de plaats van waar het licht verspreid wordt,
van waar de oostenwind over de aarde uitwaait?

Voor een kerk is de naam uniek. In heel Nederland is er geen kerk met deze naam, er bestaat wel een Oosterlicht college en een bedrijf met diezelfde naam. Volgens diverse gemeenteleden is zelfs het kerkgebouw richting het oosten gebouwd, maar volgens het kompas van mijn iPhone 3GS is dan niet helemaal waar. Op de foto hiernaast staat nog de naam ‘De Akker’, maar dat zal binnen niet afzienbare tijd worden vervangen door ‘Oosterlicht’.

Ik hoop dat iedereen binnenkort zeer vertrouwd wordt met de nieuwe naam en dat we als fusiewijk naar een mooie toekomst mogen gaan.

Oosterlicht: een nieuwe naam voor de fusiewijk
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *