Bedankt voor het bekijken van mijn website het het lezen van mijn profielpagina.  Mijn naam is Ruben Woudsma en voor de twitteraars onder ons @rubenwoudsma.

Ik ben 47 jaar en 24 jaar gelukkig getrouwd met Marjolein. Samen hebben wij een tweeling Marit en Naomi die op 23 december alweer 17 jaar oud worden. Woonachtig in het prachtige Huizen, Noord-Holland. Naast mijn werkzaamheden bij CGI, houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met de kerk, het CDA, hardlopen, stamboom Woudsma, korfbalvereniging Huizen en het onderhouden van websites met behulp van WordPress of een ander CMS systeem.

Namens CDA Huizen was ik gemeenteraadslid tussen 2014 en 2022 in de gemeente Huizen.

Personal statement

Wie ben je?

Geboren in de Zaanstreek en opgegroeid in Huizen. Met mijn ouders jaren in de Wilhelminastraat gewoond. Inmiddels gelukkig getrouwd met Marjolein en woonachtig in Huizermaat-Zuid samen onze tweeling Marit en Naomi van 10 jaar.

Hoe was je opleiding?

Na de Groen van Prinsterer mavo, de MEAO bij het toemalige Dudok college, heb ik de studie HEAO Bedrijfskundige informatica met succes afgerond.

Daarna ben je gaan werken?

Ja, ik ben direct aan de slag gegaan en ben namens CGI bij diverse klanten gedetacheerd, zoals: Shell, NS, Europees octrooi bureau, Canon Europa, Telegraaf. Ik werk als Director Consulting Services bij de IT dienstverlener CGI. Momenteel ben ik gedetacheerd bij Rabobank Nederland werkzaam als Testmanager.

Wat motiveert je om je kandidaat te stellen voor het CDA?

De uitgangspunten zoals rentmeesterschap en gespreide verantwoordelijk zijn voor mij een belangrijke motivatie. Na geruime tijd vanuit mijn bestuurlijke rol met de politiek te zijn bezig geweest wil ik dat graag doen vanuit een meer directe weg. Ik wil graag meewerken aan een dorp waarin mensen verantwoordelijkheid willen nemen voor zichzelf en voor mededorpsbewoners. Tevens wil ikzelf een actieve bijdrage leveren aan de Huizerse gemeenschap.

Als mensen je vragen wat je van Huizen vindt, wat zeg je dan?

Een prachtig dorp waarin er voor iedereen wat te doen is, midden in een mooie omgeving met veel natuur en met diverse grote steden in de omgeving.

Wat is je betrokkenheid in Huizen?

Vanuit het CDA bestuur ben ik al jaren betrokken bij de Huizer politiek, daarnaast ben ik actief binnen onze PKN kerk. Ik ben actief als bestuurslid bij de kinderboerderij in Huizen. Ik maak graag gebruik van de diverse winkelcentra, kinderopvangdiensten (zoals BSO de Marriekolf), bibliotheek, Erfgooierscollege en de kinderboerderij.

Wat moet er veranderen in Huizen in de komende raadsperiode?

De komende raadsperiode moeten er geschikte voorzieningen voor de sportaccommodaties komen, alsmede  moet de veiligheid een belangrijk speerpunt blijven.

Wil je nog iets persoonlijks vertellen?

Ik loop graag recreatief hard en schrijf met enige regelmaat een bericht op mijn weblog, zie daarvoor: www.rubenwoudsma.nl