Jan Glazema nieuwe dominee wijkgemeente Oosterlicht

Foto Jan Glazema (bron: kerkplein Texel)

Nadat er vorig jaar april een gemeenteberaad bij wijkgemeente Oosterlicht is gehouden waarbij de nieuwe predikant voor de wijkgemeente Oosterlicht werd voorgesteld is het geruime tijd stil geweest rondom de beroepingscommissie. Ds. R. Abma is inmiddels al geruim half jaar de predikant voor wijkgemeente Oosterlicht en heeft gedurende deze periode de wijkgemeente alleen als predikant bediend.

Zondag 16 januari 2011 was het zover dat de beroepingscommissie de predikant voor de tweede vacature bekend kon maken. Dit is ds. Jan Glazema uit Den Burg. Jan, is een relatief jonge dominee van 35 jaar en was erg enthousiast tijdens het moment dat hij werd voorgesteld aan de wijkgemeente. Samen met zijn vrouw en dochter was hij aanwezig om zich te introduceren bij de leden van de wijkgemeente. Na diverse vragen vanuit de gemeente aan de beroepingscommissie en Jan Glazema werd er formeel een stemming gehouden onder de aanwezige leden. Met een overweldigende meerderheid had de wijkgemeente positief gereageerd op het beroep van Jan Glazema. Na twee  weken wachten kwam op zondag 30 januari het antwoord dat Jan Glazema het beroep heeft geaccepteerd. Medio mei zal de intrededienst plaatsvinden en is wijkgemeente Oosterlicht voorzien van een nieuw predikantenduo.

Tijdens zijn kennismaking refereerde Jan nog aan het Noord-Hollandpad tussen Texel en Huizen en concludeerde zelf dat het een mooi iets was en dat de afstand uiteindelijk wel mee viel. Ook zag hij de parallel om van alpha naar omega te verhuizen voor zijn nieuwe predikantenfunctie.

Persoonlijk vind ik het fantastisch dat de fusiewijkgemeente Oosterlicht nu een volwaardig team heeft en we zo kunnen gaan bouwen aan de toekomst van de wijkgemeente. De verbouwing van de Oosterlichtkerk zal binnenkort beginnen, waarna we eind dit jaar naast een nieuwe wijkgemeente ook een ‘nieuwe’ kerk hebben.

, , , , , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

3 reacties op “Jan Glazema nieuwe dominee wijkgemeente Oosterlicht”

 1. suzan oostwouder 23 mei 2011 om 12:09 # Beantwoorden

  Goedemorgen wijkgemeente Oosterlicht

  Graag zou ik ds. Glazenma interviewen voor de Huizer Courant. Heeft iemand een telefoonnummer voor mij? Hij kan mij ook rechtstreeks terugmailen. Het interview kan zowel voor als na 22 mei plaatsvinden.

  Met vriendelijke groet
  Suzan Oostwouder
  Verslaggeefster Huizer Courant

  • Ruben Woudsma 24 mei 2011 om 20:38 # Beantwoorden

   Inmiddels via de mail beantwoord. Benieuwd naar het interview zodra het in de Huizer Courant verschijnt.

 2. bram 27 december 2011 om 20:58 # Beantwoorden

  ik heb hem als dominee gehad op texel

Geef een reactie