Artikel in de verbinding over de nieuwe ds. Richtsje Abma

Op 5 september was het (eindelijk) zover. Tijdens de middagdienst in de Oosterlichtkerk deed ds. Richtsje Abma intrede als nieuwe dominee van wijkgemeente Oosterlicht. Een mooie dienst waarin haar voorganger ds. Hanneke Borst (nu predikant bij de Protestantse Gemeente Enkhuizen) de intrede deed. Er was veel belangstelling voor deze dienst door de gemeenteleden van wijkgemeente Oosterlicht, de overige wijkgemeenten en natuurlijk haar vorige gemeente de protestantse gemeente uit Vreeland (van wie ze bij haar afscheid 5 prachtige stola’s heeft ontvangen).

Halverwege de dienst was het zover dat ds. Richtsje Abma als nieuwe dominee van wijkgemeente Oosterlicht de gemeente kon toespreken en haar overdenking geven over Lucas 14 vers 25 tot 35 over “het volgen van Jezus“. Een toepasselijke, maar lastige tekst om uit te leggen aan de gemeente.

25 Grote mensenmenigten trokken met Jezus mee. Hij wendde zich tot hen en zei: 26 ‘Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn. 27 Wie niet zijn kruis draagt en mij op mijn weg volgt, kan niet mijn leerling zijn.

De gehele dienst is terug te luisteren bij kerkdienstgemist.nl “Intrededienst ds. Richtje Abma“. Na afloop was er koffie met gebak en mogelijkheid om kennis te maken met Richtsje Abma. Met de aftrap van het kerkelijk jaar zullen we veel van Richtsje horen.

Zondag 12 september was de aftrap van het kerkelijk jaar met de startzondag in het teken van ‘Vol van hoop‘, lees hier meer over op de landelijke website van de startzondag. Een mooie dienst waarin een aantal kinderen kwamen overvaren van de kindernevendienst naar de tienerdienst. We hebben een leuke tienerdienst gehad waarin we gezellig kennis hebben kunnen maken met de overgevaren tieners. Naast de lijfelijke kennismaking, ook een kennismaking gemaakt met de bijbel en de kennis hiervan door het spelen van het bijbelspel. We hopen op een leuk seizoen met elkaar en zo gezellig maandelijks een tienerdienst te organiseren. Helaas hebben we hierdoor niet meegemaakt dat de ambtsdragers zijn afgetreden en aangetreden. Gelukkig is ook deze dienst nog te beluisteren via kerkdienstgemist.nl en konden we dat deel van de dienst alsnog meemaken.

Na afloop van de (tiener)dienst was er koffie met cake. Verder was er een uitmarkt waar de leden kennis konden maken met diverse commissies, de leden en de nieuwe dominee. Leuk om te zien hoeveel commissies er zijn en hoe de plannen van de gebouwencommissie verder tot stand komen, zie hiervoor ook mijn eerder bericht over het gemeenteberaad (schets 2).

Intrede ds. Abma en aftrap kerkelijk jaar
Getagd op:                     

2 gedachten over “Intrede ds. Abma en aftrap kerkelijk jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *