Ingang van de AkkerNa afloop van de kerkdienst op 8 november was er een gemeenteberaad met Wijk B van de protestantshuizen.nl over de voorgenomen fusie tussen de wijken die momenteel kerken in de Aula van de Huizermaat en in de Akker. Na de kerkdienst werd het verenigingsbesluit toegelicht, waaronder de wijkkerkeraden hun handtekening moesten zetten. Hoewel nog niet alle details duidelijk zijn waren de meeste vragen gericht op details, zoals: “Hoeveel secties komen er in de nieuwe wijk?“.

Verder kregen we een toelichting van het werk van de beroepingscommissie die is ingesteld na het vertrek van ds. Hanneke Borst. Na een toelichting op het proces is ook de vacature voor een predikant (M/V) (80%/100%) besproken. Om de toekomstige dominee te informeren is er informatie ter beschikking gesteld over wijk Huizen-Oost, deze informatie is ook te raadplegen als brochure.

Tijdens het laatste deel van het gemeenteberaad is er gesproken over de voorgenomen verbouwing van de Akker waarin alle wensen van de diverse commissies zijn meegenomen. Er zijn een tweetal tekeningen gemaakt waarin een vlekkenplan staat ingetekend. Er is budget voor de tweede ontwerp, maar de voorkeur ligt bij het eerste ontwerp. Ben benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen! Hieronder de twee schetsontwerpen (links: ontwerp 1, rechts: ontwerp 2). Excuses voor de fotokwaliteit, dit is een gevolg van foto met de iPhone in een donkere ruimte.

De Akker: Schetsontwerp 1 De akker: Schetsontwerp 2

Paulus schreef in zijn brief aan de Korintiërs hierover nog een mooi stuk:

39. Kortom, broeders en zusters, streef ernaar te profeteren en verhinder niet dat er in klanktaal gesproken wordt. 40. Alles moet op gepaste wijze en in goede orde gebeuren.

Gemeenteberaad in de Akker
Getagd op:             

2 gedachten over “Gemeenteberaad in de Akker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *