Belbin vragenlijst in Excel

Niet zolang geleden heb ik via mijn werkgever een Belbin teamtraining gehad. Erg leuk en leerzaam om te doen. Je leert jezelf kennen, net zoals alle leden binnen je team. Goed om zo te leren kennen hoe de diverse personen opereren. Voor een ieder die regelmatig in teams werkt is een training op het gebied van Belbin een leuke aanvulling.

Belbin vragenlijst in Excel

Omdat het invullen van een lijst en totalen berekenen zeer eenvoudig is met behulp van Excel heb ik de Belbin vragenlijst omgezet naar Excel. Via de volgende infobox kan je het Excelbestand downloaden en zelf invullen.

Download hier de volledige Excel met de Belbin vragenlijst.

Belbin teamrollen

Naar aanleiding van dit bericht over de Belbin vragenlijst in Excel is er ook een blog geschreven over de diverse Belbin teamrollen.

In het volgende bericht worden de Belbin teamrollen nader uitgelicht en toegelicht.

, ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Blijf op de hoogte

Aanmelden bij de e-mailnieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

4 reacties op “Belbin vragenlijst in Excel”

 1. Navin 24 juli 2012 om 13:06 # Beantwoorden

  Goed bezig Ruben, kan we dit nog wel herinneren van 15 jaar geleden. Heb je weleens iets gedaan met de Meyers-Briggs typeringen?

 2. Vanya Cobben 18 november 2014 om 10:18 # Beantwoorden

  Dank Ruben, ik ga hem gebruiken voor een teamsessie!

 3. Marina 25 november 2016 om 13:35 # Beantwoorden

  Ruben, bedankt dat jij de excellents deelt. Ik heb het net in mijn opleiding behandeld gekregen en zou het graag gebruiken om een team samen te stellen. Dit scheelt mij enorm veel werk. Super blij mee dus, dankjewel!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Belbin teamrollen - Beschrijving en uitleg van de rollen - 18 februari 2015

  […] krijg ik vragen over de Belbin vragenlijst zoals die eerder gepubliceerd is op mijn blog. Het zijn vragen die enerzijds gaan over de werking […]

Geef een reactie