Impressie van het geplande speelbos bij Sijsjesberg in Huizen

Een veel gehoorde wens in Huizen, is de realisatie van het speelbos bij Sijsjesberg. Eerder schreef ik hierover tijdens een terugblik op een raadsvergadering. In 2016 hebben we al gemeente de grond rondom Sijsjesberg verkocht aan GNR. Als tegenprestatie zou GNR een speelbos realiseren in de kuil bij Sijsjesberg.

Helaas is er top op heden nog geen speelbos gerealiseerd in Huizen. Regelmatig wordt er aandacht voor gevraagd door CDA Huizen omdat we de kinderen in Huizen toch niet te lang willen wachten. Ook hoor ik vaak de vraag: “wanneer komt het speelbos?“.

Waar blijft dan het speelbos?

De ontwikkelingen van het speelbos blijven maar op zich wachten. Voor CDA Huizen is dit onacceptabel. Inderdaad moet de buurt geïnformeerd worden over de ontwikkelingen, uitgangspunt blijft dat een speelbos er komt in het Sijsjesberggebied. In diverse andere locaties in Nederland is reeds gebleken hoe goed zo’n speelbos functioneert en wat de effecten hiervan zijn als er wordt gekeken naar de natuur en milieueducatie.

De volgende raadsvergadering staat het speelbos op de agenda. Het zou mooi zijn als het speelbos Sijsjesberg voor de komende zomer wordt gerealiseerd. Aangezien dit qua tijdslijnen niet realistisch is, is het streven om bij de aftrap van het volgende zomerseizoen in 2020 het speelbos te hebben. Advies aan GNR van mijn kant is om nu eens door te pakken!

Waar blijft het speelbos?
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *