Ontwerp hoe het speelbos bij Sijsjesberg eruit kan zien.
Impressie van het geplande speelbos bij Sijsjesberg in Huizen

Een veel gehoorde wens in Huizen, is de realisatie van het speelbos bij Sijsjesberg. Eerder schreef ik hierover tijdens een terugblik op een raadsvergadering. In 2016 hebben we al gemeente de grond rondom Sijsjesberg verkocht aan GNR. Als tegenprestatie zou GNR een speelbos realiseren in de kuil bij Sijsjesberg.

Helaas is er top op heden nog geen speelbos gerealiseerd in Huizen. Regelmatig wordt er aandacht voor gevraagd door CDA Huizen omdat we de kinderen in Huizen toch niet te lang willen wachten. Ook hoor ik vaak de vraag: “wanneer komt het speelbos?“.

Waar blijft Speelbos Sijsjesberg?

De ontwikkelingen van het speelbos blijven maar op zich wachten. Voor CDA Huizen is dit onacceptabel. Dat de buurt geïnformeerd wordt over de ontwikkelingen is duidelijk. Deze informatieplicht heeft de gemeente, maar geen reden voor vertraging. Uitgangspunt blijft dat een speelbos er komt in het Sijsjesberggebied. In diverse andere locaties in Nederland is gebleken hoe goed een speelbos functioneert. Een speelbos heeft positieve effecten op jonge kinderen, ze leren hierdoor meer over natuur en milieueducatie.

De volgende raadsvergadering staat het speelbos op de agenda. Het zou mooi zijn als het speelbos Sijsjesberg voor de komende zomer wordt gerealiseerd. Aangezien dit qua tijdslijnen niet realistisch is, is het streven om bij de aftrap van het volgende zomerseizoen in 2020 het speelbos te hebben. Advies aan GNR van mijn kant is om nu eens door te pakken!

Wanneer kunnen kinderen spelen in Speelbos Sijsjesberg?
Getagd op:         

2 gedachten over “Wanneer kunnen kinderen spelen in Speelbos Sijsjesberg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *