Na een periode als gemeenteraadslid heb ik mij enige tijd op de vlakte gehouden. Enerzijds voor mijzelf om afstand te nemen, anderzijds om de nieuwe fractie ruimte te geven. Het past niet bij mij om als beste stuurlui aan wal te staan en als ‘Statler en Waldorf’ uit een commentaarpositie alles te bekijken. Daarbij past de houding van Statler en Waldorf mij niet, ze zijn veels te negatief. Ik zie liever het positieve in de mens en handelen.

Tijdens de afgelopen periode heb ik diverse opties overwogen om weer actief te worden. Blijft mooi om te zien hoe mensen je weten te vinden nadat je een periode als gemeenteraadslid actief bent geweest. Aangezien de huidige fractie met lijstopvolgers goed lijkt te functioneren neem ik de rol van lijstopvolger (nog) niet op mij.

Instemming van leden om te starten als voorzitter korfbalvereniging Huizen

Omdat mijn dochter op korfbal zit kwam ik in de afgelopen tijd in contact over de diverse vacatures die de vereniging heeft. Dit resulteerde in een interessant gesprek met de huidige voorzitter over zijn functie. Tijdens de laatste ledenvergadering (JAV) van Korfbalvereniging Huizen ben ik door de leden gekozen als voorzitter. De afgelopen jaren is Theo Vijfhuize de voorzitter van de korfbal geweest. Iets wat hij in verschillende periodes meer dan 25 jaar heeft gedaan. HuizerNieuws heeft laatste een leuk interview gehad met hem hierover. Zoals ik bij mijn aantreden aangaf zijn dit grote schoenen om te vullen en weet ook niet of ik zo’n lange periode zal aanblijven. Ik hoop met mijn ervaring vanuit de bestuurlijke rol in de gemeenteraad een steentje te kunnen bijdragen aan te ontwikkeling van de korfbalsport in Huizen.

Er liggen gelukkig voldoende uitdagingen in de vereniging waar we mee aan de slag kunnen. Enerzijds moet het kunstgrasveld worden vervangen en anderzijds zijn er nog vele andere wensen. De mooiste uitdaging blijft voor mij dat de vereniging op sportief vlak mag groeien. Als vereniging is Huizen de grootste in de regio, maar hoe mooi zou het zijn als de hele regio grote verenigingen heeft. Iets om over na te denken en aan te werken.

Ik kijk uit naar de komende tijd en hoop dat jullie mij regelmatig zullen zien op de vereniging of ergens anders in Huizen. Vertel je graag meer over de rol, de vereniging en verder.

Interview/kleedkamerpraat

Huizer sportvereniging korfbal heeft een nieuwe voorzitter
Getagd op:             

Eén gedachte over “Huizer sportvereniging korfbal heeft een nieuwe voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *