Het zat er al even aan te komen. Met plek zes op de kandidatenlijst van CDA Huizen zou het lastig worden om na de verkiezingen terug te keren. Na 8 mooie jaren als volksvertegenwoordiger komt er (tijdelijk) een halt aan mijn werkzaamheden als gemeenteraadslid. Dit mede gezien de landelijke tendens waarbij CDA er in de peilingen niet gunstig uit blijft komen. Zelf hield ik rekening met de bandbreedte tussen 2 en 4 zetels. Het zijn er uiteindelijk 3 geworden. Qua voorkeurstemmen heb ik het helaas niet gehaald, een klein tiental kwam ik te kort om rechtstreeks in de raad te komen.

Campagnetijd en actie voeren

Tijdens de campagne heb ik mij gericht op de thema’s waar ik mij de afgelopen jaren voor heb ingezet. Enerzijds veiligheid met het vuurwerkmeldpunt Huizen en inzet op een veilige leefomgeving. Anderzijds door de contacten met inwoners van Huizen over diverse uitdagingen. Zo zou ik graag willen dat de schop in de grond moet voor het Speelbos in Sijsjesberg. Daarnaast moeten we de puntjes op de i gaan zetten voor het Bad Vilbelpark. Het speelbos is een langgekoesterde wens die de raad al heeft sinds 2016. Helaas is er door NIMBY (Not in my backyard) gedrag van omwonenden met rijkgevulde portemonnee vertraging op de lijn gekomen. Als volksvertegenwoordiger zet ik mij in voor een speelbos in Huizen. Het is niet iets wat je doet voor enkele bewoners, maar voornamelijk voor alle kinderen in Huizen. Hierbij speelt natuureducatie een groot onderdeel.

Ook heb ik online campagne gevoerd. Diverse advertenties heb ik ingezet op Facebook om zo mijn bereik te vergroten. Ik kijk terug op een mooie tijd met campagne voeren. Dit is voor een volksvertegenwoordiger altijd een mooi iets. Je komt hierdoor extra veel in contact met de inwoners van je gemeente. Juist voor deze inwoners zit je in de gemeenteraad!

Afscheid nemen van de gemeenteraad

Cartoon over Ruben Woudsma – Ontvangen tijdens het afscheid van de gemeenteraad 2018-2022

Op 28 maart was er het afscheid van de ‘oude’ gemeenteraad in Huizen. Voor veel leden was het een tijdelijk afscheid omdat ze vanaf de volgende dag weer actief zouden worden in de nieuwe raad. Voor mijzelf en andere is het afscheid voor langere duur. Wat mooi is aan het afscheid is dat je als vertrekkend raadslid ook je woorden mag richten aan de overige raadsleden. Ik heb mij beperkt tot het bedanken voor de samenwerken, daarbij heb ik mij voornamelijk gericht op de nieuwe raadsleden met de volgende woorden:

  1. Wees trots op het feit dat je raadslid bent. Het is geen functie die je er ‘even bij doet’, nee het is een bijzondere taak om te mogen uitvoeren in ons democratisch bestel;
  2. Je zit hier niet als persoon of jezelf, maar je zit hier namens de inwoners die op jou hebben gestemd. Houd dat in gedachten wanneer je besluiten neemt;
  3. Het gaat om mensen, niet om de raadsleden. Mensen die wonen in onze prachtige gemeente Huizen. Ga dus het gesprek aan, zorg dat de inwoners je weten te vinden! Bestrijd daarom niet elkaar, maar werk samen voor een mooi Huizen;

Op de achtergrond blijf ik nog actief als betrokken lid van het CDA in Huizen. Zo is het technisch beheer van de website iets wat ik blijf doen. De rol van lijstopvolger is iets waar ik na 8 jaar raadslid nog over aan het nadenken ben.

Woudsma neemt afscheid gemeenteraad na slechts 8 jaar
Getagd op:             

Eén gedachte over “Woudsma neemt afscheid gemeenteraad na slechts 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *