De Belbin vragenlijst in Excel. Welke rol vervul ik het beste in een team?

Het geven of houden van een teamtraining kan erg goed aan de hand van de Belbin teamrollen. Dit is erg leuk en leerzaam en leuk om om te doen. Je leert jezelf kennen, net zoals alle leden binnen je team. Goed om zo te leren kennen hoe de diverse personen opereren en wat hun primaire rol in een team is.

Voor een ieder die regelmatig in teams werkt is een training op het gebied van Belbin een leuke aanvulling. Of je nu werkt in een Scrum of Agile teamverband of in een operationeel team maakt niet uit. Op elk soort team is Belbin van toepassing.

Belbin vragenlijst in Excel

Omdat het invullen van een lijst en totalen berekenen zeer eenvoudig is met behulp van Excel heb ik de Belbin vragenlijst omgezet naar Excel. Via de volgende infobox kun je het Excelbestand downloaden en zelf invullen.

Download Belbin Excel
Download hier de volledige Excel met de Belbin vragenlijst.

Belbin teamrollen

Naar aanleiding van dit bericht over de Belbin vragenlijst in Excel is er ook een blog geschreven over de diverse Belbin teamrollen. Diverse gebruikers van deze vragenlijst in Excel hadden behoefte aan een toelichting op de teamrollen van Belbin en de gebruikte synoniemen.

In het volgende bericht worden de Belbin teamrollen nader uitgelicht en toegelicht.

Belbin vragenlijst in Excel
Getagd op:         

4 gedachten over “Belbin vragenlijst in Excel

 • 24 juli 2012 om 13:06
  Permalink

  Goed bezig Ruben, kan we dit nog wel herinneren van 15 jaar geleden. Heb je weleens iets gedaan met de Meyers-Briggs typeringen?

  Beantwoorden
 • 18 november 2014 om 10:18
  Permalink

  Dank Ruben, ik ga hem gebruiken voor een teamsessie!

  Beantwoorden
 • Pingback:Belbin teamrollen - Beschrijving en uitleg van de rollen

 • 25 november 2016 om 13:35
  Permalink

  Ruben, bedankt dat jij de excellents deelt. Ik heb het net in mijn opleiding behandeld gekregen en zou het graag gebruiken om een team samen te stellen. Dit scheelt mij enorm veel werk. Super blij mee dus, dankjewel!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *