De blauwe lijnen geven aan welke straten in Huizen met streetview te bekijken zijn.

Niet zo lang geleden heeft Google een grote update doorgevoerd aan de Streetview binnen Google Maps. Alle beelden over de hele wereld zijn vernieuwd, zo ook in Huizen (en de rest van ’t Gooi).

Wat is Street View?

Street View tilt Google Maps naar een hoger plan door je de mogelijkheid te bieden om een buurt visueel te verkennen op basis van panoramische foto’s op straatniveau.

Sinds vorig jaar was het een feit dat de randwegen van Huizen op de kaart stonden, echter was het verdere wegenplan helaas niet te bekijken. Eind vorig jaar hebben diverse burgers de Google auto’s zien rondrijden. En met ingang van vorige week staat Huizen (bijna) volledig op de kaart. Persoonlijk vind ik het erg leuk aangezien je nu ook virtueel door Huizen kan wandelen. De vissersbuurt is bijvoorbeeld goed te bekijken en ook de Huizer haven (Botterwerf, het kolkje, etc). Google hoopt hiermee gebruikers van dienst te kunnen zijn om bijvoorbeeld een winkel, woning of mogelijk vergaderlocatie te bekijken.

Ga nu snel naar Google Maps en kijk hoe jouw eigen straat en/of huis er nu uitziet. Bij leuke feiten en grappige foto’s (uit de omgeving van Huizen natuurlijk) zie ik graag een reactie tegemoet. Ik heb inmiddels al diverse leuke zaken gezien:

  1. Mijn vrouw komt net uit de bibliotheek gewandeld (kijkend vanuit een bepaalde hoek);
  2. Mijn schoonzus is op weg om de kinderen van school te halen;
  3. Oude Raadhuisplein is nog in oude staat met de sokkel voor Spraakwater;
  4. Google auto rijdt door het rode licht bij het gemeentehuis in Huizen.
Zo ziet de digitale wereld de straat Merino in Huizen
Huizen op de kaart bij Google Maps/Streetview
Getagd op:             

3 gedachten over “Huizen op de kaart bij Google Maps/Streetview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *