Opening van het nieuwe kunstgrasveld van korfbalvereniging Huizen
Opening nieuwe kunstgrasveld bij korfbalvereniging Huizen

Als voorzitter van de korfbalvereniging in Huizen ben ik trots. De vereniging kan met het nieuwe kunstgrasveld weer jaren vooruit. Ook biedt het veld door de aanleg van twee velden met drie jeugdvelden meer capaciteit. Korfbalvereniging Huizen kan dit ook gebruiken omdat ze de grootste vereniging van het Gooi zijn. De spelers zijn ook erg blij met de verbeterde demping en kwaliteit. Het oude veld was na ruim 25 jaar gebruik ‘op’ en blessuregevoelig geworden.

Vorige week heeft wethouder sport en het jongste lid van de vereniging het veld officieel geopend. Het maakt mij trots als (nieuwe) voorzitter dat er zoveel aanwezigen waren en dat we veel positieve reacties krijgen. Een feestelijke dag als aftrap van het veldseizoen, bijna alle teams speelden thuis. Aan het eind van de dag was er nog lekker eten en drinken.

Intensief proces voor nieuw kunstgrasveld

Omdat de korfbalvereniging het veld huurt van de gemeente Huizen gaat hier een langdurig proces aan vooraf. De gemeente heeft er eerst voor gekozen de kwaliteit van het veld te toetsen. Dit zorgde er voor de verenging helaas voor dat we het oude veld langer dienden te blijven gebruiken. Dit veroorzaakte veel frustratie onder de leden met de nodige blessures tot gevolg. Gelukkig is het niet tot verdere verlenging gekomen en kon er vooruit worden gekeken. Aangezien energie ook kostbaar is, is er gelijktijdig met de realisatie gekozen om de lichtenmasten te voorzien van LED verlichting. Ook is er veel met leden gecommuniceerd en gesproken. Leveranciers van dug-outs zijn benaderd en andere verenigingen om ervaring op te halen.

De afgelopen maanden was het een intensief proces onder begeleiding van procesbegeleider. Een overleg met gemeente en uitvoerder vond elke twee weken plaats. Dit overleg was nodig omdat er diverse afhankelijkheden waren. Naast een nieuw kunstgrasveld werden de lichtmasten ook voorzien van LED verlichten. Ook werd het terras aangepakt zodat dit als geheel klaar is voor de toekomst. Voor ons was het vooral belangrijk dat de velden klaar waren voor de start van het veldseizoen.

Voor de korfbalvereniging was het ook meteen de kans om de sponsorborden te vervangen en nieuwe sponsoren te werven.

Leden van onschatbare waarde

De realisatie was voor de korfbalvereniging niet mogelijk zonder steun van de leden. Een nieuw kunstgrasveld zorgt enerzijds voor hogere huurprijzen. Aan de andere kant waren de kosten voor de aanschaf van LED-verlichting op eigen rekening, net zoals het vergroten van de oppervlakte van het kunstgrasveld. Via een buitengewone ledenvergadering hebben de leden hier eerder akkoord op gegeven waardoor het proces en realisatie gewoon kon plaatsvinden. Het is voor een vereniging altijd een financiële puzzel om dit rond te maken. Ook omdat er diverse subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken, zoals: provinciale subsidie verduurzaming sportaccommodatie, BOSA, etc. Voor ons was de provinciale subsidie helaas al een gepasseerd station omdat deze al halverwege januari leeg was.

Ik hoop dat de vereniging hier nog jaren gebruik van kan maken. Het is een prachtig veld die voldoende is om de capaciteit op te kunnen vangen in de komende jaren.

Foto’s opening kunstgrasveld

Korfbalvereniging Huizen heeft een nieuw kunstgrasveld
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *