Na de verslagen over de avondvierdaagse in 20132014 en 2017, is dit mijn voorlopig laatste verslag van de avondvierdaagse. Beide dochters beginnen aan de middelbare school. Deze avondvierdaagse is de laatste keer dat er werd gelopen met groep 8 van basisschool de Parel. De routes was grotendeels hetzelfde als de afgelopen twee edities.

Routes van de avondvierdaagse in 2018

Dag 1 – Limitische heide en Oud Bussum

De eerste avond stond in het teken van de heide en bos. Deze route bracht de lopers langs de Limitische heide en bracht de lopers via Bikbergen en Oud Bussum terug naar de Wolfskamer. De wandeling was leuk, maar de nieuwe bewegwijzering was niet voor iedereen duidelijk. Op de Naarderstraat gingen diverse lopers de mist in.

Klaar voor de avondvierdaagse, maar het regende toch te hard
De avondvierdaagse was geannuleerd, dat weerhield mijn dochters er niet van naar buiten te gaan.

Dag 2 – Langs Gooimeer en door buurgemeente Blaricum

Helaas is de tweede avond van de vierdaagse niet doorgegaan. Het weer was te onvoorspelbaar en zware regenbuien waren voorspeld. De voorspelling bleek uiteindelijk te kloppen en rond 18:45 uur brak het noodweer los in Huizen. Zelf hebben we de gevolgen van het noodweer ook meegemaakt. Helaas stond er zoveel water op het dag van de uitbouw dat het langs de muren naar beneden is gekomen. 🙁

Dag 3 – Naar Oud Valkeveen en weer terug…

Net zoals op dinsdag was het weer op woensdag onvoorspelbaar. De hele dag zag het er goed uit, echter kon het lokaal gaan onweren. Tot de start van de avondvierdaagse was er geen vuiltje aan de lucht. Vlak na de start was er echter één donderklap te horen. De organisatie heeft besloten om direct de 10 kilometer in te korten naar een 5 kilometerroute. Deze beslissing gaf veel onbegrip omdat de rest van de avond er niets gebeurde. Mijn advies zal zijn om volgende keer te kijken of je genomen beslissing kan herroepen.

https://www.facebook.com/ruben.woudsma/posts/1988813677819577

Dag 4- Slotavond met defilé

Samen op de foto met alle cadeautjes na het lopen van de vierdaagse
De avondvierdaagse 2018 zit erop. Behangen met aloha-slingers en snoepkettingen.

De laatste dag gaat traditiegetrouw door het Oude Dorp. Een heikel-punt tijdens deze laatste dag is de positie van de school. Zoals gemeld in vorige verslagen stond basisschool de Parel vaak achteraan. Dit jaar was de start als vijfde school, een prima positie.

Indeling van terrein bij de avondvierdaagse voor de startplekken van de scholen

Het was een mooie wandeltocht waarbij veel Huizers langs de kant stonden om de lopers aan te moedigen. Genoten van de avondvierdaagse de laatste jaren. Leuk om hier aan te hebben mogen deelnemen samen met mijn dochters.

Tips en aanbevelingen

Ook tijdens de editie van 2018 valt op dat er meer en meer regels komen. Scholen moeten met veel begeleiders lopen, moeten afvalzakken bij zich hebben, etc. Mijn advies is: “less is more…”. De grote hoeveelheid regels zorgt niet altijd voor een verbetering. Teveel begeleiders op een groep werkt ook niet altijd.

Wandelen tijdens de avondvierdaagse in Huizen
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *