WordPress 3.0.x beschikbaar in het Nederlands

WordPress 3.0.x in het Nederlands beschikbaar

Zoals ik in een eerder bericht over de nieuwe eigenschappen van WordPress 3.0 heb geschreven is er veel werk verricht aan de vertaling van WordPress. Door veel mensen is er op de achtergrond meegewerkt om de vertaling geschikt te maken voor Nederland. Aangezien WordPress is samengevoegd met WordPress Mµ betekende dit dat er meer tekstfragmenten als voorheen vertaald diende te worden. Vandaag heeft Remkus op de Nederlandse website het volgende bericht geplaatst:

Het heeft allemaal veel langer geduurd dan wij – en ongetwijfeld jullie ook – hadden voorzien, maar vanaf vandaag is er een Nederlandse vertaling beschikbaar voor WordPress 3.0+, 3.0.1 om specifiek te zijn.

De reden voor het uitblijven van de vertaling had met ontzettend veel zaken te maken zoals organisatorische, vertaaltechnische, consistentie (en daar moet nog steeds veel aan gedaan worden) en bovenal technische problemen. Ik ga hier geen complete lijst opschrijven wat er allemaal mis is gegaan, maar neem van mij dat het er veel waren.

Er hebben ontzettend veel mensen mee geholpen aan de vertaling van WordPress, WordPress Multi-site en de vertaling van Twenty Ten, het nieuwe standaard thema. Teveel om op te noemen maar toch wil ik specifiek Ruben en Anja bedanken voor hun hulp en inzet.

Een mooie mijlpaal aangezien we tegen redelijke technische problemen waren aangelopen.  Hoewel de vertaling nu beschikbaar is, is er altijd ruimte voor verbetering zodat het een en ander consistenter zal worden. Verder is het ook zo dat het Nederlandse Portal en Forum nog niet geheel vertaald is zoals op het forum wordt beschreven.

Wanneer je wilt helpen in het verbeteren van de vertaling dan kan je terecht bij de Nederlandse tak op GlottPress. In ieder geval wil ik iedereen dit gebruikt maakt van de Nederlandse vertaling er veel plezier mee wensen.

, , , ,

Over Ruben Woudsma

In het dagelijks leven werkzaam als IT Specialist (Test manager, scrum master of product owner). Daarnaast ben ik actief als raadslid namens voor het CDA in de gemeente Huizen. Ook actief in de protestantse kerk te Huizen, in het bestuur van kinderboerderij Huizen en lid van de identiteitscommissie PCBS De Parel.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hoe WordPress in het Nederlands werkend krijgen? « Ruben Woudsma - 27 september 2010

    […] of het omzetten van de Engelse versie naar het Nederlands. Aangezien ik, zoals ik eerder op dit blog had geschreven, meegewerkt heb aan de Nederlandse vertaling wil ik het één en ander verduidelijken. Hieronder […]

Geef een reactie