Nieuwe layout weblog Janny Bakker

Aangezien er momenteel geen (verkiezings)campagnes zijn te voeren en verkiezingswebsites zijn om te onderhouden is er begonnen met het vernieuwen van het weblog van Janny Bakker. Janny begon in mei 2006 met bloggen, na het stokje van Jaap Kos te hebben overgenomen. Inmiddels zijn we 4 jaar en 192 berichten verder, hoogste tijd om een vernieuwing te gaan doorvoeren.

Het backend WordPress content managementsysteem draaide immers nog op versie 2.5 en het gebruikte thema was initieel gebouwd voor versie 2.3.  WordPress zelf is al 5 versies verder. Dus deze versie van WordPress was écht aan vervanging toe, onder andere vanwege diverse beveiligingslekken. De upgrade verliep zeer eenvoudig en dat prijst het systeem als WordPress. Bestanden naar de server kopiëren, database update uitvoeren en klaar. Het meeste werk zat in het veiligstellen van alle onderdelen voor het geval het mis zou gaan. Na het bijwerken van WordPress zijn ook diverse plugins toegevoegd die de snelheid van de website verbeteren.

Om eigentijds over te komen met een knipoog naar de kleuren van het CDA is ervoor gekozen om een bestaand thema aan te passen. Ook was een thema vernieuwing vereist om gebruik te maken van de laatste WordPress eigenschappen. De keuze is gevallen op het thema Mystique van Digital Nature, mede doordat voor mijn eigen website ook gebruik wordt gemaakt van een thema van Digital Nature. Daarnaast vertoonde het groene subthema overeenkomsten met het bestaande thema het weblog van Janny Bakker. Bijkomend voordeel is dat er geen thema (php, html, css) vanaf het niets gebouwd moet worden, wat gunstiger is qua tijd en inspanning.

Aan de voorkant van het thema zijn verder diverse wijzigingen doorgevoerd, zoals de CDA kleuren, Janny Bakker header, oranje berichtinformatiebalk, tagcloud van Roy Tanck. Voordelen die er nu wel zijn is de integratie met Twitter en Hyves waardoor geïnteresseerden eerder op de hoogte zijn wanneer er een nieuw blog is geschreven. Ik hoop dat de lezers van het weblog van Janny er veel plezier aan zullen beleven. Als er nog opmerkingen of suggesties zijn met betrekking tot deze nieuwe versie hou ik mij aanbevolen. Een reactie hieronder is snel geplaatst.

Weblog Janny Bakker vernieuwd
Getagd op:                 

4 gedachten over “Weblog Janny Bakker vernieuwd

 • 8 augustus 2010 om 08:28
  Permalink

  Beste Ruben,

  Mooi gedaan die site! Zou ik als mede CDA’er ook gebruik mogen maken van je aangepaste thema voor WordPress?

  Ik ben na een paar jaar van digitale stilte weer bezig om mijn weblog te herstarten. WordPress draait al, maar ik zoek nog een goed en passend CDA thema voor de layout.

  Alvast mijn dank voor je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Marc Jager
  CDA Provincie Groningen

  Beantwoorden
  • 8 augustus 2010 om 22:22
   Permalink

   Hoi Marc, Bedankt voor je reactie en het compliment. Voor meer informatie over hoe de aanpassingen zijn doorgevoerd op het Mystique thema kan dit Engelstalige artikel lezen wat ik vanavond heb gepubliceerd over de aanpassingen die zijn doorgevoerd.

   Beantwoorden
 • 27 april 2011 om 07:56
  Permalink

  Wow! Dank je wel! Ik wilde altijd al te schrijven in mijn site iets dergelijks. Kan ik een deel van je post op mijn blog?

  Beantwoorden
  • 13 mei 2011 om 13:09
   Permalink

   Natuurlijk mag je een deel hiervan gebruiken. Een bronvermelding en verwijzing naar het originele artikel worden zeer op prijs gesteld.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *