Toelichting op psalm 139 voor de MP3-speler

Het weekeind van 5, 6 en 7 maart staart, in tegenstelling tot de afgelopen weken, in het teken van het afscheid van ds. Hans Hofstra. Na 34 jaar predikant te zijn geweest in diverse gemeenten breekt er nu een tijd aan dat hij met emeritaat gaat. Aangezien ds. Hans Hofstra 24 jaar predikant is geweest in de Akker voelen velen zich met hem verbonden. Zo hebben wij als gezin ook van alles meegemaakt. Van belijdenis, trouwen, doop en verder natuurlijk in de Bijbelstudies en andere kerkelijke activiteiten. Het gehele afscheid werd zondagmiddag afgesloten met een eredienst waarbij ook gemeenteleden uit zijn eerdere gemeente Veere/Gapinge en Oldenbroek aanwezig waren. Deze laatste dienst hebben wij helaas door omstandigheden niet kunnen meemaken.

Op vrijdagavond was er een avond met alle (oud) gemeenteleden waarin we met een sketch en een lied afscheid namen van de dominee. Diverse jongeren hebben opgetreden, de voormalige kerkeraadsvoorzitters, de huidige kerkeraad, kindernevendienst en Cees Bakker namens de zwijgende meerderheid op een jukalli. Een zeer geslaagde avond waarin de gemeente als afscheid een nieuwe televisie cadeau heeft gedaan. Het werk wat alle gemeenteleden/vrijwilligers eraan gedaan hebben was uitmuntend. Ina en Roellie hebben typetjes alles mooi aan elkaar gepraat. Erg leuk om met iedereen te praten, ook nog veel vragen over de uitslag van 3 maart gekregen.

Zaterdagmiddag was er een afscheidscadeau van ds. Hofstra in de vorm van een mini-symposium met de titel ‘Je bent jong en je wilt wat in de kerk?’ Een mooie middag die in het teken stond van participatie en hoe we (als) jongeren de kerk moeten zijn en hoe we elkaar moeten blijven boeien in het geloof. Mooie ideeën gehoord over muziek, speciale diensten, samenwerking, groeigroepen, etc. De dag werd ondersteund door JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Zelf heb ik deelgenomen aan de workshop met ‘ren-je-rot’ en lagerhuisdebat vanwege de discussie en de ideeën die ik daar zou kunnen horen. Het viel mij ook op dat dezelfde problemen worden geroepen als wij deden met de JDC (Jeugddienstcommissie).

Ben dan ook zeer benieuwd hoe we hier naar de toekomst mee om zullen gaan.

Afscheid ds. Hofstra, mini-symposium jongerenparticipatie
Getagd op:             

Eén gedachte over “Afscheid ds. Hofstra, mini-symposium jongerenparticipatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *