Enige tijd geleden stond er een oproep in de Telegraaf Reiskrant op fan te worden op Facebook. De 1000e fan zou een paar wandelschoenen van Teva winnen. Op maandagmorgen stond er een bericht dat ik de gelukkige winnaar was, zie de rechter afbeelding met de melding op Facebook.

Na het doorgeven van de juiste informatie begon het wachten. Dit weekeind kwam eindelijk het langverwachte pakketje met de schoenen in maat 43 met een begeleidende brief van Teva Nederland. Hieronder mijn eerste impressie van de schoenen.

Teva Forge Pro Winter Mid WP

Hierboven het pakket zoals het ontvangen is met een begeleidende brief van Teva Nederland.

De Teva Forge Pro Winter Mid WP is niet zomaar een sandaal waar bovenop een schoen ontwikkeld is. Het is een compleet nieuw type wandelschoen die speciaal gemaakt is voor de winterperiode.  De schoenen ogen zeer degelijk en zien er op het eerste gezicht stevig uit.

Uiterlijk en waterdichtheid

De mannenschoen Teva Forge Pro Winter is aan de buitenkant mooi zwart afgewerkt met een waterdicht membraan. De naden van de schoenen zijn goed afgewerkt en ogen zeer stevig. Bij een eenvoudige test met stromend water uit de kraan was het resultaat dat de binnenkant van de schoen volledig droog bleef.

Pasvorm van de schoen

De schoen Teva Forge Pro Winter is eenvoudig aan te trekken en voelt goed aan. Mede door het thinsulate membraan zullen je voeten niet snel koud worden. Voor wat betreft de instellingen is het goed om even te spelen met de wijze waarop de veters aangetrokken worden. Wanneer ze te strak zitten kan het rond je enkel gaan schuren. Update: na een langere periode van gebruik is er geen hinder meer te vinden met betrekking tot het schuren rondom de enkels.

Hoe lopen ze?

Hierboven de zool van de schoen met de ‘ice lock’ en andere details

Deze winterwandelschoen Teva Forge Pro Winter is helemaal rondom de zool opgebouwd om met name in de winter voldoende grip te hebben in de sneeuw of op het ijs. De zool heeft een goede demping, maar biedt ook vanwege de ‘ice lock’ voldoende grip wanneer je in de sneeuw en op het ijs zou lopen. Op een normale ondergrond (straat, heide of bospaden) is de schoen ook prima te gebruiken. De schoen loopt prima en voelt comfortabel en warm aan.

Ik hoop binnenkort een extra test te doen door een prachtig winterlandschap in Nederland en anders begin volgend jaar in Duitsland. Update: In de februarimaand diverse tests kunnen doen met de Teva Forge Pro Winter Mid WP. In diverse omstandigheden de schoen getest. Op drassige gebieden, glad ijs, sneeuw, bergen, etc.

De schoen bevalt erg goed en voldoet aan de verwachtingen:

  • In de koude periode (tot -15 getest) weet de schoen aan zijn verwachting te voldoen. Geen enkel moment heb ik kou ervaren;
  • De zogenaamde ‘ice lock’ schijnt goed te werken, echter kon ik hieraan geen onderscheid herkennen met een normale wandelschoen. Op een bevroren meer kan je goed lopen zonder veel grip te verliezen;
  • Waterdichtheid; Tijdens het wandelen door diverse plassen en drassige gebieden gelopen. Geen enkel moment het gevoel gehad dat dit doorliep in de schoen;
  • Heuvelachtig landschap; In de voorjaarsvakantie diverse wandelingen gemaakt in het nationaal park Kellerwald-Edersee. Vanuit onze vakantiebestemming Feriendorf Frankenau (Am Sternberg 32) konden we alle kanten op. Zeer goed te doen en geen moment last gehad van de voetzool of andere klachten.

Nogmaals een dank voor de Telegraaf Reiskrant en Teva Nederland voor deze prachtige schoenen.

Voor diegene die meer informatie willen kun je op onderstaande video op YouTube nog meer leren over de Teva Forge Pro Winter schoen (let op dat dit over de versie voor vrouwen gaat).

Review: Ervaring met Teva Forge Pro Winter Mid
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *