Koninginnedag 2010 begon in Huizen in tegenstelling tot de dagen ervoor regenachtig. Veel ouders met kinderen waren al vroeg op de been om met een kleedje te gaan zitten om hun spullen te verkopen. Helaas is veel hiervan verregend en veelal de kliko in verdwenen. Zelf zijn wij het gezin rond 11. 00 uur richting het dorp gegaan. Allereerst nog de toespraak van burgemeester Fons Hertog meegemaakt en het zingen van het Wilhelmus op het bordes van het gemeentehuis. Leuk om veel gedecoreerden op het bordes te zien staan. Na het driewerf hoera voor de Koningin zijn wij via de kleedjesmarkt richting het oude Raadhuisplein vertrokken. Weinig gekocht omdat alles nat was en veel ouders met kinderen het al voor gezien hadden gehouden. Voor de overige ouders met kinderen veel respect dat ze ondanks de regen en kou zijn blijven zitten. De dochters kregen nog het één en ander gratis aangeboden van diegene die ook naar huis wilden gaan.

Via het Oude Raadhuisplein, waar op dat moment MoDance aan het optreden was verder richting de kerkstraat. Na een paar pijlen gegooid te hebben bij de Rotary en een blik op de Huizer botter zijn we bij Deli France gestopt om even op te warmen. Op de terugreis langs de Hema en daar nog even wegwerpregenponcho’s gekocht omdat het weer harder was gaan regenen. Thuis buienradar in de gaten gehouden, vanwege het geplande bezoek aan de Huizer Kermis. Gelukkig werd het ’s middags droger en konden we gezellig naar de kermis om daar te genieten van de rups, draaimolen, paardjes, touwtje trekken, etc.

’s Avonds de dag afgesloten met pizza en shoarma bij ons thuis.  Ondanks dat we niet bij de diverse optredens zijn geweest op het Oude Raadhuisplein en op Plein 2000 was het een gezellige dag. Jammer dat we deze dag helaas niet af hebben kunnen sluiten met het traditionele vuurwerk op het Gooimeer. Hoop dat dit in de toekomst wel weer onderdeel van koninginnendag in Huizen uit zal gaan maken.

Koninginnedag 2010 in Huizen
Getagd op:                     

Eén gedachte over “Koninginnedag 2010 in Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *