Voorbeeld nieuwe layout Profcoach 2012 met mijn opstelling voor speelronde 2

Met de start van de nieuwe voetbalcompetitie zie ik veel verkeer rondom Profcoach op mijn website voorbij komen, waarbij de hamvraag is “Hoe stel ik het beste team samen?“. Iedereen die mee wilt doen, wil namelijk ook graag winnen in de subleague of totaal. Het scouten in één onderdeel, maar vervolgens is het daadwerkelijk coachen ook een belangrijk aspect.

Top 6 tips voor een succesvol Profcoach seizoen

Hieronder een top 6 tips om tot een succesvol Profcoach seizoen te komen. Deze lijst is verre van compleet en aanbevelingen via een reactie hieronder worden zeer op prijs gesteld.

 1. Maak gebruik van de proefperiode;
  Maak gebruik van de proefperiode. Tot medio september tellen de punten niet mee. Experimenteer per week en maak desnoods een ‘schaduw’-team om zoveel mogelijk opties en combinaties uit te proberen.
 2. Wees onderscheidend in je samenstelling;
  Neem niet standaard de bekende en beste spelers (op basis van de resultaten vorig seizoen) op in je team. Koop eventueel de VI waarin alle teams en spelers worden geanalyseerd. Hiermee zal je wel hoog scoren, maar maak je niet het uiteindelijke verschil.
 3. Analyseer de teams en spelers;
  Enerzijds kan je hiervoor kijken naar de resultaten van de teams en spelers over de voorgaande perioden. Als je beter voorbereid wilt zijn is het een aanrader om de Voetbal International Seizoensgids te kopen. Dit geeft je de nodige details en inzichten van de diverse spelers. Eventueel kan je deze statistieken ook bekijken.
 4. Let op scorend vermogen van de spelers per linie;
  Het is voor de puntentelling beter om een scorende verdediger of middenvelder te hebben, dan een (niet) scorende aanvaller. Kijk ook naar de classificatie van enkele spelers aangezien de informatie vanuit InfoStrada in diverse gevallen afwijkt met de daadwerkelijke informatie.
 5. Schorsingen en blessures;
  Zorg ervoor dat je spelers die je opstelt per ronde niet geschorst of geblesseerd zijn. Hiervoor kan je gebruik maken van FC Update (Buitenspel) of van vi.nl waar vlak voor het weekeind de laatste informatie wordt gedeeld.
 6. Juiste aanvoerder maakt het verschil
  De keuze voor de aanvoerder maakt het grote verschil in de uitslag. Een 0-houdende keeper is een veilige keuze, maar een scorende middenvelder kan het verschil maken. Afgelopen periode is gebleken dat een keuze voor een scorende aanvaller het beste is.
[box type=”info” size=”large”]Heb jij verder nog tips of vragen, laat ze eenvoudig achter middels het reactieformulier onderaan deze pagina![/box]

Profcoach vernieuwd! (update: 06/08/2014)

Let bij je samenstelling van je team wel op dat er dit jaar ook enkele veranderingen zijn doorgevoerd bij Profcoach. Zo is enerzijds de interface aangepast en zijn er anderzijds ook extra features toegevoegd voor je team.

 • Aanvoerder selecteren;
  Het is mogelijk om een aanvoerder te selecteren per speelronde. De aanvoerder krijgt een dubbel aantal punten toegewezen per ronde. Een scorende speler lijkt per definitie zinvol om hiervoor te selecteren. Een keeper die de nul houdt levert je 16 punten op.
 • GO Abonnement;
  Deze optie is met seizoen 2013/2014 geïntroduceerd. Hiermee heb je recht op extra transfers en doe je automatisch mee met de Profcoach Cup. Helaas maakt dit de oneerlijke concurrentie in een subleageau ook lastiger omdat het niet zichtbaar is als iemand extra transfers doet/koopt.
 • Profcoach Cup;
  Periode 3 staat in het teken van de nominatie van de Profcoach Cup. Zodra je bent geselecteerd doe je mee volgens een knock-out systeem, waarna in de laatste speelronde de winnaar bekend wordt gemaakt.
 • Meer periodes;
  Vaker een tussentijdse winnaar die bekend gemaakt wordt als periode kampioen.
 • App voor de smartphone;
  Voor seizoen 2012/2013 werd er een app geïntroduceerd. Deze is in seizoen 2013/2104 vernieuwd en bijgewerkt. Voor seizoen 2014/2015 en later is het echter eenvoudiger om de mobiele website van profcoach.nl te gebruiken, hoewel de app ook werkzaam blijft.

Enkele wijzigingen in de layout lijken ervoor te zorgen dat het gebruik omslachtiger is geworden. Zo was het samenstellen van je team voorheen enkele stappen. Nu moet je eerste een afweging maken welke opstelling je wilt hanteren.

Iedereen veel succes gewenst het komende seizoen en ben benieuwd of jullie wat gehad hebben aan bovenstaande tips.

Profcoach – Hoe stel ik het beste team samen?
Getagd op:                 

2 gedachten over “Profcoach – Hoe stel ik het beste team samen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *