Protestants Huizen is gemigreerd naar een nieuwe website. Net zoals bij CDA Huizen en op mijn eigen website is er daar ook gekozen voor WordPress. Diverse leden hadden hier goede ervaring mee waardoor dit CMS systeem uiteindelijk gekozen is om ook voor de Protestantse Gemeente in Huizen te gebruiken. Voor deze website is er gekozen voor een MultiSite implementatie. Elke wijkgemeente heeft zijn eigen subdomein waarmee ze toegankelijk zijn.

Proces om te komen tot een nieuwe website

In het afgelopen jaar hebben we met de website redactie veel vergaderingen gehad. Vanuit elke wijkgemeente was er een actief lid betrokken. Het proces bestond uit: 1. Opstellen van een visie, uitwerken van de requirements, schetsontwerp, omzetting naar template, proefdraaien en live gang. Het was een mooie tijd samen met de redactie waarbij we diverse brown-paper sessies hebben gehad om de visie en het ontwerp af te ronden.

Gaaf te zien hoeveel kennis er gedeeld is in deze weken en maanden met elkaar. Ook belangrijk om alles vast te leggen. Dit hebben wij gedaan aan de hand een website hiërarchie die we vast hebben gelegd in Excel.

Nieuwe ontwerp van protestants Huizen

Na de ontwerpfase is het ontwerp omgezet naar een WordPress template. Hierbij is er gekozen om een ander bestaand template aan te schaffen die door het ontwerper is gewijzigd. De basiskleur is paars, afkomstig van het kruis was wij in Huizen als logo hebben. Hieronder een overzicht hoe de website eruit ziet, enkele bijzonderheden:

  • Elke wijkgemeente heeft een eigen tablad (waarachter een uniek ontwerp zit);
  • Algemeen logo bovenaan de pagina’s met elementen uit elk kerkgebouw;
  • Elke wijkgemeente heeft een eigen menu voor eigen commissies, activiteiten, etc.
  • Berichten voor de hoofdsite zijn ook zichtbaar in de feeds van de subsites.

Hieronder een screenshot hoe de nieuwe website van Protestants Huizen eruit ziet. Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Voorbeeld van ontwerp van de nieuwe website van protestants Huizen
Protestants Huizen heeft een nieuwe website
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *