In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de Actie Kerkbalans 2012 door de commissie Geldwerving. Voor de Protestantse Gemeente te Huizen hadden we een mooie uitdaging aangezien we naast de begroting van € 439.500 een tekort van € 35.000 moeten aanvullen op deze begroting. Om de leden van onze Protestantse Gemeente te Huizen aan te spreken hebben we de teksten van de folder aangepast. Daarnaast worden er bij een tweetal wijken een extra oproep gedaan zodat we het tekort kunnen aanvullen.

Campagne “Wat is de kerk jou waard?” in Huizen

We hebben ook dit jaar weer groots uitgepakt voor de campagne voor Actie Kerkbalans 2012 in Huizen, hoewel we zelfs één onderdeel (de algemene brief) hebben laten vervallen. De campagne in Huizen bestaat uit de volgende onderdelen:

Overzicht van het campagnemateriaal bij de Actie Kerkbalans 2012
  • Bijlage in het ledencontactblad Verbinding waarin de campagne wordt toegelicht;
  • Afkondiging en aftrap in de kerk op 15 januari door de kerkrentmeesters;
    • Eventueel aandacht tijdens de Schriftlezingen en preek;
  • Posters en spandoeken in de drie kerkgebouwen;
  • Aankondiging op de website van de Protestantse Gemeente te Huizen;
  • Envelop naar de leden met toezeggingsformulier en folder.

De campagne wordt in Huizen ondersteund door de diverse vrijwilligers van de verschillende wijkgemeenten. Van commissieleden tot diegene die de enveloppen hebben samengesteld tot de wijkmedewerkers die de enveloppen rondbrengen en weer ophalen.

Na afloop van de campagne wordt allen enveloppen verzameld en het bedrag bij elkaar opgeteld waarna we de voorlopige uitslag kunnen bekendmaken.

Een spannende tijd en hoop dat de leden goed nadenken over hun tiende, want schrijft de bijbel niet in respectievelijk het Oude Testament en het Nieuwe Testament het volgende:

[quote style=”boxed”]Van de opbrengst van het land, zowel de gewassen op de akkers als de vruchten aan de bomen, is een tiende als heilige gave voor de HEER bestemd. Leviticus 27:30[/quote] [quote style=”boxed”]Wat de collecte voor de heiligen betreft, moet u de richtlijn volgen die ik aan de gemeenten in Galatië gegeven heb: laat ieder van u elke eerste dag van de week naar vermogen iets opzijleggen. Dan hoeft er bij mijn komst geen geld meer te worden ingezameld. 1 Korintiërs 16:1-2[/quote]

Ik wens iedereen veel wijsheid toe met het maken van jullie keuzes.

Overzicht Actie Kerkbalans 2012 materiaal

Hieronder een overzicht van het materiaal wat gebruikt is in de Protestantse Gemeente te Huizen:

Actie Kerkbalans 2012 van start in Huizen
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *