In de laatste dagen is veel gebeurd en dat slecht in een weekeind van 2 à 3 dagen. Afgelopen vrijdag begon het weekeind met grote onrust in Den Haag. Na de uitspraak van Wouter Bos over de missie Uruzgan kort nadat het debat over rapport Davids was afgerond, heerste er grote onrust binnen het kabinet. De tweede kamer heeft het kabinet ontboden om antwoord te geven op vragen rondom de interne sfeer. De crisissfeer die er in het kabinet heerste ertoe geleidt dat het behouden van het huidige kabinet was niet meer mogelijk. Uiteindelijk heeft Balkenende midden in de nacht kenbaar gemaakt dat hij het ontslag gaat indienen bij de Koningin. Zelf heb ik het nieuws via twitter gevolgd (@fritswester, @JosHeymans, @FemkeHalsema, @mennodebruyne, @MBreedveld, etc.) tot 23.30 uur en vervolgens om 6.30 uur het nieuws op Teletekst te lezen. Ben zeer benieuwd wat de gevolgen voor de lokale verkiezingen zullen zijn aangezien de focus bij de burgers nu veel meer landelijke gericht zal zijn dan lokaal.

Zaterdag was weer een dag van boodschappen, de markt en ’s middags op pad met het campagneteam van CDA Huizen. Nadat we de ballonnen hadden opgeblazen bij de campagneleider thuis zijn we vertrokken richting het oude dorp. Een rustige markt maar toch nog de nodige mensen aangesproken over zowel lokale als landelijke thema’s. Natuurlijk zijn er na zo’n nacht negatieve geluiden te horen, maar des te meer een reden om onze lokale CDA speerpunten duidelijk te maken, zoals: veiligheid, respect, verantwoordelijkheid, werkgelegenheid, bezuinigen boven lastenverhoging. Na het oude dorp nog vertrokken richting de Phohiflat het winkelcentrum de Kostmand.  Bij de Kostmand D66 nog tegengekomen die met hun Caravan campagne aan het voeren waren. Een geslaagde dag voor het CDA en we staan ervoor om de komende 4 jaar weer voor Huizen te gaan.

’s Avond hadden we een verjaardag van mijn schoonzus die 30 was geworden. Erg gezellig en lekker eten bij de keurslager vandaan. Leuk om met familie en vrienden bij elkaar te zijn. Niet al te laat naar huis omdat we een oppas thuis hadden zitten. Na een rustige nacht de volgende morgen naar een kerkdienst in de aula van de Huizermaat waar een dienst van wijkgemeente Oosterlicht werd gehouden. Hiervoor hadden Marjolein en ik de tienerdienst, die in het teken stond van klimaat, CO2 uitstoot, etc. Daarnaast werden er een drietal kinderen gedoopt. Erg mooi om dat ook mee te mogen maken.

Uit de kerkdienst waren mijn zwager en schoonzus nog langs geweest met de kinderen. Een vol weekeind achter de rug. Heb erg genoten van het campagne voeren alsmede van ons bezoek aan de kerkdienst op zondag. Nu weer op naar een nieuwe week waarin onder andere mijn verjaardag aan bod komt.

Balkenende IV, Campagne, Familie, doopdienst en tienerdienst
Getagd op:                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *