Binnenhof in Den Haag (Bron: website Tweede kamer)

Afgelopen maand ben ik naar Den Haag geweest om samen met Chris van Dam een CDA campagnespot op te nemen over vuurwerk. Hiermee willen we de verbinding tussen de lokale aanpak en het landelijk beleid aantonen. Immers zijn we als CDA Huizen de afgelopen periode regelmatig samen met onze landelijke vertegenwoordigers in het dossier opgereden.

Opname landelijke campagnespot

Zo vlak voordat de deuren in het Tweede Kamergebouw zouden sluiten voor het kerstreces ben ik naar Den Haag geweest. Samen met het sociaal media team en Chris uiteindelijk de de vergaderkamer van CDA als opnamelocatie gevonden. Was een leuke middag en we waren uiteindelijk 1,5 uur bezig om deze opname te maken.

Meer veiligheid en meer plezier

In de spot is de slogan van CDA Huizen met ‘Minder overlast, meer veiligheid en meer plezier’ ook goed terug gekomen. Tweede Kamerlid Van Dam vroeg primair aandacht voor de hulpverleners en de veiligheid hieromtrent. Laat mensen vooral hun werk doen.

Ook konden we goed laten zien hoe de link is tussen lokaal en landelijk als het gaat om vuurwerk en veiligheid. Afspraken over aanpak van vuurwerk moeten lokaal gemaakt worden, een vuurwerkmeldpunt helpt hier goed bij om inzicht te krijgen.

Was mooi om gezamenlijk aandacht te vragen voor de overlast die vuurwerk geeft en wat we als CDA willen bereiken. Op naar een veiligere jaarwisseling.

Campagnespot vuurwerk
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *