Aan alles komt een eind. Ook aan mij werk bij de identiteitscommissie van PCBS De Parel. De reden is natuurlijk omdat geen van de kinderen meer op deze school zit na het verlaten van groep 8. In de afgelopen 7 jaar hebben we als commissie de Christelijke identiteit van basisschool De Parel besproken en bewaakt. Een mooie rol binnen de driehoek VPCB Ichthus Huizen, identiteitscommissie en PCBS De Parel. Op de ‘over mij’ pagina op dit blog schreef ik hierover het volgende:

Eind schooljaar 2010/2011 stond er een oproep in de nieuwsbrief van PCBS de ParelDe identiteitscommissie was opzoek naar een nieuw lid. Aangezien onze kinderen sinds begin 2010 op school zitten leek het mij erg leuk om binnen de school mijn steentje bij te dragen.

In de afgelopen jaren hebben we als commissie één à twee keer per jaar een vergadering gehad. Omdat je als lid van de identiteitscommissie ook lid bent van de Ichthus vereniging bezocht je hiernaast ook de jaarlijkse ledenvergadering. Deze ledenvergadering was de plek om algemene beleidsstukken te bespreken. Ook hoorde je hoe de commissie bij andere aangesloten scholen het deden.

De thema’s die we in de afgelopen jaren behandelden in de identiteitscommissie waren zeer divers. Was het niet de algemene notitie over identiteit door de Ichthus, dan was het wel de lokale vertaling en implementatie hiervan. Hoe geeft PCBS de Parel hier vorm aan. Als commissie werden we ook betrokken bij nieuwe lesmethoden, aanschaf van boeken en andere onderwerpen die een rol spelen bij de identiteit.

Door de jaren heen heeft de commissie een wisselende samenstelling gehad omdat leerlingen school verlieten en hierdoor de ouders ook. Het was een mooie tijd om zo vanuit deze kant mijn steentje bij te dragen.

Afscheid identiteitscommissie basisschool de Parel
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *