Lachende dochter Marit Woudsma met collectebus van Reumafonds in haar hand.

Tijdens de toch al drukke weken vanwege de voorbereidingen voor ons koperen jubileum is er ook gecollecteerd. In de afgelopen week ben ik een aantal avonden tijdens het avondeten op pad gegaan voor het reumafonds. Altijd een mooi moment om in contact te komen met je buurtbewoners. Ik was dit jaar samen met mijn dochter, helaas nog wel in de winterjassen. Mijn dochter vond het in het begin ook erg mooi, hoewel de bus wel steeds zwaarder werd en papa deze moest gaan tillen.

Waarom collecteren voor het Reumafonds?

Zelf ben ik gaan collecteren doordat mijn buurvrouw gevraagd had haar wijk over te nemen. Ook zitten reumatische klachten in de familie, dus dan is het een mooi doel om je voor in te zetten. Dus daarom ben ik gaan collecteren voor het Reumafonds. Overigens doe ik het al een tijdje, in 2009 schreef ik er op Twitter al eens over.

Verder levert een collecte altijd mooie opbrengsten op die gebruikt worden om onderzoek te doen naar reuma. Ook is het een belangrijk moment om op deze manier de ziekte reuma weer onder aandacht te brengen. Wel merk je dat je soms beter met een pinapparaat op pad kunt gaan. Veel mensen geven aan geen klein geld in huis te hebben. (dit kan natuurlijk ook vallen onder veelgehoorde smoesjes) Tijdens het collecteren wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen thuis zijn, daarom is het lopen tijdens het avondeten effectief.

Goede opbrengst voor het Reumafonds

Als ik het gewicht zo voel van de collectebus hebben we ook dit jaar weer een goede opbrengst gehad in mijn wijk. Veel buurtbewoners waren vrijgevig en zien het als een belangrijk fonds. Wat opvalt is dat meerdere mensen aangeven zelf reuma te hebben of iemand in de nabije omgeving kennen.

Nu is het wachten op de uitkomsten van de landelijke collecteweek en wachten tot de volgende collecte. Die van het reumafonds is volgend jaar weer, maar ik mag later die jaar nog op pad voor de brandwondenstichting.

Deur tot deur collecteren voor Reumafonds levert geld op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *