Attribuito a Dosso Dossi (Ferrara c. 1490 - 1541/1542)

Na Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn er in de maand mei nog enkele andere vrije dagen. Deze vallen ten deel aan de Christelijke feestdagen. Tijdens Hemelvaartsdag, waar we stil bij het gegeven dat Jezus op een wolk naar de Hemel is gegaan en tijdens Pinksteren wordt stilgestaan bij de uitstorting van de Heilige Geest aan de volgelingen van Jezus.

Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen.

Bron: Biblija.net – Handelingen 1, vers 1-14

Gedurende het Hemelvaartsweekeinde verbleven wij in een prachtig vakantiehuis in Ouddorp, waar we heerlijk hebben kunnen fietsen, genieten en lekker uit kunnen rusten. Ondanks dat het weekeinde koud begon, is het toch nog aangenaam geworden zodat we regelmatig buiten hebben kunnen zitten en eten. Erg leuk was nog dat de Koninklijke familie met de Groene Draeck aan het rondvaren was op het Grevelingenmeer en met de boot in Ouddorp lag. Helaas hebben we ze niet gezien, maar konden wel de boot van dichtbij bewonderen. Hieronder een kleine selectie uit de foto’s genomen in en om Ouddorp en met de Groene Draeck:

KPICASA_GALLERY(VakantieOuddorp#Gv1sRgCJOuyq3cysyFUQ)

Klik op de foto voor een korte impressie van het concert

Na het weekeind stond er een normale week voor de boeg, die niet gebroken is door enige vrije dag. Op donderdagavond zijn we naar de Toppers in Concert geweest in de Amsterdam ArenA. Geheel in het wit gekleed zijn we rond 18.00 uur richting Amsterdam Zuid-Oost vertrokken.  De auto in de parkeergarage aan de Hondsrugweg (onder de Gouden Gids/Telefoongids), zodat we met 10 minuten in de ArenA zouden zijn. Buiten op de ArenA boulevard zat de sfeer er al goed in. 100% NL was aanwezig en veel bezoekers hadden al een groot deel van de dag in Amsterdam en omgeving rondgebracht.

Eenmaal binnen konden we in vak 110 plaatsnemen en hadden we een mooi overzicht over de binnenstromende bezoekers. Toen het concert rond 21.00 uur begon werden de Toppers binnengereden op een Romeinse strijdwagen. Het was een erg gezellige avond en de sfeer was goed. Naast de Toppers: Rene Froger, Gerard Joling, Gorden en Jeroen van de Boom waren er nog gastoptredens van Martin Moreno, Thomas Berge, Karin Bloemen, Ruth Jacott, Wesley Klein en Frans Bauer. Een ware happening waar vele liederen en medleys zijn gezongen. Martin Moreno en Frans Bauer waren qua gejuich en geluid van de bezoekers echt hoogtepunten. Het slotlied met ‘We are the world’ hebben wij helaas niet meegemaakt, maar volgens reacties op 100% NL was dit erg indrukwekkend.

Het komend weekeind is het Pinksteren en dat staat zoals eerder aangegeven in het teken van de Heilige Geest. Zondag naar de Oosterlichtkerk en verder genieten van het mooie weer. Aangezien de stukken voor de commissievergadering van OMD, RWM en ABM voor de gemeente Huizen ook binnen zullen komen zal ik deze ook nog even door nemen. Zoals in de media al aangekondigd zal het plan van de Mulock Houwerschool, sportschool en wijziging van het hoofdveld van SV Huizen op de agenda staan. Het wordt vast en zeker interessant leesvoer. Helaas kan ik vanwege omstandigheden de commissievergaderingen en raadsvergadering niet bijwonen.

Hemelvaart, de Toppers en Pinksteren
Getagd op:                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *