Na de verkiezingen van 3 maart is het even wat stiller geweest op dit blog. Wel heb ik nog een uitleg geschreven over de peilingen en een analyse over de restzetels. Aangezien VVD met 7 zetels de grootste partij in Huizen was is Carel Bikkers de informatiefase gestart en heeft met alle partijen met uitzondering van Dorpsbelangen Huizen en SGP Huizen gesproken. Op 12 maart werd deze 1e fase afgerond. De conclusie was dat er met een viertal partijen (VVD, CDA, PvdA en Leefbaar Huizen) in werkgroepen verder gewerkt zal worden om een collegeprogramma te schrijven.

De voortgang van de werkgroepen werd bekend via weblog berichten van Erwin Ormel en Maarten Hoelscher waar het één en ander werd vermeld over de voortgang en sfeer.  Op 19 maart werd middels een interview op 6Fm bekend dat de formatie in Huizen was afgerond en dat op dinsdag 23 maart het collegeprogramma ondertekend zal worden door VVD, CDA, PvdA en Leefbaar Huizen. Namens het college zullen Petra van Hartskamp, Janny Bakker en Liesbet Tijhaar als wethouders in het college van B&W plaatsnemen. Op donderdag 25 maart worden ze benoemd en dat betekend dat Jaap Van As en Bert Voorbaak wederom als raadsleden worden benoemd.

Zelf zal ik mij de komende periode gaan inzetten als steunfractielid voor de commissie ABM en heb er erg veel zin in. Ben ook erg benieuwd wat er de komende tijd allemaal gaat gebeuren.  Naast de landelijke bezuinigingen van 29 miljard (die in het collegeprogramma al deels zijn opgenomen) zal er in Huizen nog het één en ander gaan spelen, zoals bijvoorbeeld het bouwproject aan de Keucheniusstraat.

De komende tijd wil ik op mijn weblog even terugkijken over de afgelopen 30 jaar. Welke college’s heeft Huizen allemaal gehad, hoe lagen de kaarten in voorgaande perioden. Wie was de grootste en welke partij maakt het langst deel uit van het college. Als iemand nog informatie heeft houd ik mij aanbevolen.

Het nieuwe college van Huizen
Getagd op:                             

Eén gedachte over “Het nieuwe college van Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *