De afgelopen dagen hebben wij het het gezin drie leuke kerstdagen gehad. In deze tijd vieren we dat Jezus ongeveer 2000 jaar geleden op aarde is gekomen. Op de traditionele kerstavond waarin de mooiste liederen ten oren worden gebracht, helaas geen bezoek aan de kerk omdat we geen oppas hadden. Gelukkig wel een deel van de dienst via kerkdienstgemist kunnen volgen omdat de Akker hier een pilot mee doet.

De eerste kerstdag waren we als gezin tot 15.00 uur samen, maar helaas was onze dochter Marit ’s ochtends ziek geworden en had 40 graden koorts. Het kerstdiner in de Zaanstreek met de Woudsma’s zou dus aan haar neus voorbij moeten gaan. Marjolein is thuis gebleven en ik ben samen met Naomi afgereisd naar Koog aan de Zaan om daar met de familie een Nepalees kerstdiner te nuttigen. Het diner stond in het teken van meerdere Nepaleese goede doelen en daarom kregen we van mijn nicht een presentatie over haar reis naar Nepal. Na lekker te hebben gegeten om 18.30 uur weer terug naar huis. Het is dan wel gezellig, maar je bent als gezin niet samen en dat is wel erg jammer. Nadat de kinderen op bed lagen, hebben wij nog gezellig een boek gelezen en een film gekeken.

De tweede kerstdag stond in het teken van het gezin. Lekker een dag met z’n vieren. Alles hing er natuurlijk wel vanaf hoe Marit zich zou voelen. Het leek erop dat een goede nachtrust haar wel opgeknapt had. ’s Morgens heerlijk met elkaar ontbeten en na het middagslaapje erop uit. Via de polder naar de Havenaer in Nijkerk geweest, aangezien we nog steeds op zoek zijn naar nieuwe meubels voor in de woonkamer. ’s Avonds een heerlijk kerstdiner met patatjes en knakworsten voor de kinderen en voor de volwassenen carpaccio, varkenshaas en stoofpeertjes. Het was heerlijk en we hadden onszelf weer overtroffen.

Op derde kerstdag hebben we een heerlijke brunch gehad met mijn schoonfamilie. Iedereen had wat klaargemaakt, erg gezellig om zo de afgelopen drie dagen samen met familie en gezin samen te zijn en te genieten van deze tijd. De komende dagen zijn we als gezin nog lekker bij elkaar aangezien Marjolein en ondergetekende beide vrij zijn. Mooie tijd om boeken te lezen, uit te rusten en ons op te maken voor een nieuw jaar waarvoor we leuke verwachtingen hebben en plannen om er een succesvol jaar van te maken.

Hoewel niet alle dagen als gezin zijn doorgebracht is het fantastisch om opa’s, oma’s, zwager en verdere familie te spreken en ontmoeten.

Het waren 3 fantastische dagen!
Getagd op:         

2 gedachten over “Het waren 3 fantastische dagen!

 • 28 december 2009 om 03:15
  Permalink

  Leuk om te lezen. Maar ik zie bij deze post een tag ‘kerk’ staan, terwijl ik in deze post daar helaas niets over lees, ook niets over de geboorte van Jezus, 2000 jaar geleden. Of komt dat in een andere post?

  Beantwoorden
  • 28 december 2009 om 11:13
   Permalink

   Bedankt voor je reactie. Ik heb het bericht hierop aangepast. Nadat ik de tags heb aangebracht begin ik meestal met schrijven. Kan dat proces beter omdraaien, bedankt voor je reactie.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *