De gemeenteraadsvergadering van mei/juni 2018 was een lange vergadering. Diverse reguliere onderwerpen stonden op de agenda, maar ook het afscheid van raadsleden en installatie van nieuwe raadsleden. De uitloopavond was gereserveerd voor het nieuwe coalitieprogramma, het afscheid van het oude college en de installatie van het nieuwe college.

Led-verlichting, oude haven en de wijngaard

Op 31 mei begonnen we met diverse reguliere agendapunten die voortkwamen uit de behandeling van de diverse punten tijdens de commissievergaderingen. Voor het eerst samen met de nieuwe gemeenteraad na het afscheid van Annemarie van der Will. Led-verlichting is de laatste tijd een heikel punt. De Huizer Hockeyclub wil graag de lichtmasten vervangen door Led. Tijdens eerdere behandelingen is het deels gestrand. Er

Vervolg 4 juni – Coalitieakkoord, afscheid en nieuwe college

Maandag 4 juni ging de raadsvergadering verder. Een volle tribune was het gevolg omdat er ook afscheid werd genomen van het oude college wat veel familie op de been bracht. CDA Huizen was helaas niet compleet, voor de stemverhouding gaf dat geen probleem.

De vergadering ging van start met het coalitieakkoord. Alle fracties konden hun visie geven op het akkoord. Bezwaren kwamen er voornamelijk vanuit de ChristenUnie en SGP over de zondagsopenstelling. Verder was er hier een daar een kritische noot door de lokale partijen. Het akkoord werd uiteindelijk met ruime meerderheid aangenomen. Vervolgens volgde de installatie van de nieuwe wethouders. De stemming verliep helaas niet vlekkeloos, oa. Bert Rebel kreeg 3 tegenstemmen.

Het sluitstuk van deze raadsvergadering lag bij het afscheid van de huidige wethouders. Wethouder Verhage, Pas en Bakker namen afscheid van de gemeente Huizen. Laatstgenoemde zelfs na 12 jaar wethouderschap. Dan laat je ook wat achter wat je niet met 5 minuten kan afronden.

Het was een mooie dag waarbij ik terugkijk op een goede start van de nieuwe coalitie en wethouders. Ik ben benieuwd naar de plannen die uitgewerkt gaan worden. Enkele wethouders hebben een takenpakket wat namelijk niet gering is om te realiseren in de komende 4 jaar.

Raad – Ledverlichting, Oude Haven, afscheid en nieuwe college
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *