randweg_huizenNaar aanleiding van het persbericht van de VVD en het blogbericht van Jaap van As leek het mij verstandig om eerst duidelijk te krijgen waar er over wordt gesproken. In de afbeelding aan de rechterzijde heb ik het één en ander duidelijk proberen uit te beelden:

  • A. De oversteek waar de bewoners van de Dr. Lelylaan een petitie voor zijn gestart;
  • B.  Het oorlogsmonument van Huizen waar VVD Huizen de voetgangerstunnel wil plaatsen;
  • C. De donkergroene lijn is de gemeentegrens tussen Huizen en Blaricum;
  • D. De bestaande oversteek welke langs de kinderboerderij loopt naar Blaricum.

De totale lengte van de Randweg is ongeveer 1 km en dat is dan één van de weinige wegen in Huizen waar een maximum snelheid geldt van 80 km p/u. Dat de bewoners graag gaan wandelen of de hond uit laten bij de Woensberg kan ik mij goed voorstellen, het is immers een mooi stuk natuur waar je rond kan lopen. Met de atletiekvereniging Zuidwal kom ik er ook regelmatig voor een bostraining. Maar waarom niet 400 meter omlopen van punt A op de kaart naar punt D.

Verder lijkt mij zoals Jaap van As ook aangeeft met “Sinterklaas is vroeg dit jaar” het een erg kostbare oplossing is. Daarnaast is het mijn inziens overbodig om op een randweg van ongeveer 1 kilometer straks een drietal overgangen te onderhouden. Één op locatie A die door de bewoners zelf is gecreëerd, één op locatie B waar VVD een voetgangerstunnel wil en één op locatie D (op Blaricums grondgebied) waar een oversteekplaats voor fietsen is. Persoonlijk vraag ik af of bewoners gebruik gaan maken van een voetgangerstunnel wanneer ze nu ook geen gebruik maken van de oversteek op locatie D.

De randweg van Huizen
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *