De medaille is binnen van de Royal Run 2014
De medaille is binnen van de Royal Run 2014

1800 hardlopers, 1800 medailles, 3600 hardloopschoenen, vele toeschouwers en een parcours van 3,5 kilometer door de tuin van Paleis Soestdijk. De eerst Royal Run door de paleistuin en langs het bordes van Paleis Soestdijk was een enorm succes. Zelf heb ik genoten van deze prestatieloop door de paleistuin.

Organisatie en voorbereiding

Begin juli werd ik geattendeerd op de Royal Run prestatieloop via de Atletiekvereniging Zuidwal. Omdat door de paleistuinen lopen mij erg leuk leek heb ik mij aangemeld. Mede omdat een loop door paleistuinen zoveel historie met zich meebrengt. De aanmelding verliep eenvoudig via de website van de Royal Run Soestdijk. Meteen ook kaarten besteld voor de supporters (de overige gezinsleden).

Ruim 2 weken voor de start van de Royal Run ontvingen we uiteindelijk het rugnummer, de toegangskaarten, etc. Daarnaast hield de organisatie via Twitter en Facebook iedereen goed op de hoogte van de voorbereidingen.

Zondagmorgen 31 augustus was het eindelijk zover. Om 10:45 uur vanuit Huizen vertrokken om op tijd te zijn voor de pendelbussen die vanuit P1 (nabij Nijhof) vertrokken. Na aankomst bij Paleis Soestdijk een wandeling door de tuin gemaakt. Ook nog gezellig gebruik gemaakt van de Orangerie.

Warming-Up

Vanwege een grote toestroom aan deelnemers werd de warming-up (en de run) vertraagd met ongeveer 30 minuten. Op een gegeven moment riep de speaker op om naar het bordes te komen waar de gezamenlijke warming-up zou plaatsvinden. Met veel andere lopers stonden we voor het bordes (deels op het gras) om onder begeleiding onze spieren los te maken. Het was leuk en gezellig om zo met elkaar de warming-up te doen, waardoor de sfeer er al goed in zat bij veel deelnemers.

Warming up Royal Run voor het bordes bij Paleis Soestdijk
Warming up Royal Run voor het bordes bij Paleis Soestdijk
Parcours van de Royal Run in de tuin van Paleis Soestdijk
Parcours van de Royal Run in de tuin van Paleis Soestdijk

Royal Run Prestatieloop

Na de warming up verzamelde alle deelnemers zicht bij de start/finish en was het wachten op het startschot die door de burgemeester van Baarn gegeven zou worden. Samen met enkele andere lopers van Atletiekvereniging Zuidwal stonden we ergens halverwege. Na het startschot duurde het ongeveer 5 minuten voordat wij de start/finish passeerden.

De eerste ronde was veelal dringen met de overige deelnemers op de paden om in je eigen looptempo te komen. De meeste deelnemers moesten wennen aan het parcours en de drukte op de paden. Ook waren er onverwachte uitwijkmanoeuvre vanwege modderige plassen. Toen we uiteindelijk het bos uitkwamen liepen de meeste (vlak voor het paleis) in hun eigen tempo. Bij de start/finish zag ik dat ik 23 minuten over de eerste ronde had gedaan, wat ver onder mijn streeftijd lag. Veelal te wijten aan het ‘rustig aan’ tempo in de eerste om iedereen te passeren.

Omhelsing/knuffels van mijn trouwe supporters
Omhelsing/knuffels van mijn trouwe supporters

Voor ronde 2 en ronde 3 voorgenomen een versnelling in te zetten. Ronde 2 was vervolgens de snelste van de 3 rondes en kon redelijk mijn eigen tempo lopen. Aan de start van derde ronde helaas even de veters opnieuw gestrikt vanwege en blaar onder mijn voet, die irriteerde. De derde ronde vervolgens doorgelopen en voorbij de herkenningspunten als de ijskelder, de paleisvijver, bordes richting de finish gelopen. De laatste 300 meter (onder aanmoediging van een coach van de Gooi Runners) een versnelling ingezet en uiteindelijk in 56.26 minuten gefinisht.

Het was een unieke loop via diverse lanen met namen als de Watertorenlaan, Bernardlaan, Sophielaan, Willemlaan, etc. en dat allemaal door het Engelse bos. Ik heb ervan genoten en hoop hier volgend jaar weer aan te kunnen deelnemen.

Via deze link zijn de diverse videobeelden waarop ik te zien ben terug te bekijken.

Royal Run in de tuin van Paleis Soestdijk
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *