Kleine college met foto's van de vakantie in Frankrijk
Kleine college met foto’s van de vakantie in Frankrijk

Kort na het schrijven van mijn laatste blog is het zomerreces ingegaan in de Huizer politiek. Voor het eerst dat ik dit als gekozen volksvertegenwoordiger mag meemaken. In Huizen is niet ingeluid met een barbecue (zoals dit bij het kabinet wel het geval is), maar met een ijstraktatie van ijssalon Sundae (die onlangs tot beste ijssalon van het Gooi werd bekroond) tijdens de laatste raadsvergadering. Niet alleen de politiek kreeg te maken met het zomerreces, ook de scholen in Huizen kregen vakantie.

Staat de politiek nu stil?

Qua politiek betekend het niet dat wij stilstaan tijdens het zomerreces. Er zijn in dit geval geen agenda’s voor de commissie of raadsvergaderingen, echter biedt dit veel andere mogelijkheden voor een volksvertegenwoordiger. De eerste weken van het reces stonden in het teken van kennisvergaring en werkbezoeken. Zo was de CDA fractie op bezoek bij wijkcentrum de Draaikom en buurtzorg Nederland. Daarnaast hebben we als CDA Huizen vragen gesteld over ontwikkelingen op de Huizermaatweg.

Ook aan het eind van het reces stonden er diverse punten op de agenda. Met de raad waren we op bezoek bij de vrijwilligerscentrale, waren wij uitgenodigd voor de opening van de nieuwe sporthal op de Wolfskamer (zie ook blog Janny Bakker). Daarnaast hebben we samen met GroenLinks vragen gesteld over de luchtkwaliteit op de scholen in Huizen.

Moment van bezinning tijdens zomerreces!

Tentoonstelling van Barbara Kruger in het stedelijk museum (2010)
Tentoonstelling ‘Verleden, Heden en Toekomst’ van Barbara Kruger in het stedelijk museum (2010)

Het eerste halfjaar van 2014 is afgerond. Dit levert de mogelijkheid op om je tijdens het zomerreces en je vakantie te bezinnen. Even geen politiek, geen stress, geen gevulde agenda, etc. Op vakantie zelfs 3 weken lang helemaal niets. Een periode waarin je even afstand kan nemen van alles. Dit moment heb ik ook gebruikt om terug te blikken op het eerste halfjaar en vooruit te kijken op het tweede halfjaar. Goede om de nieuwe politieke samenstelling te belichten en plannen uit te zetten.

Gedurende de vakantie ook de tijd genomen om diverse boeken te lezen. Zo stond de biografie van Steve Jobs op mijn verlanglijstje om te lezen. Zo’n boek zet je wel degelijk aan het denken over creativiteit en innovaties. Wat kunnen we als overheid hierin bijdragen qua stimulaties en zijn er wet/regelgeving die innovaties belemmeren. Zeker interessant om te lezen hoe de ontwikkelingen van de pre-PC tot de post-PC zijn verlopen.

Genieten in Frankrijk!

Onze vakantie hebben wij verspreid over 3 weken in Frankrijk. Één week in de Loïre en twee weken in de Drôme. De eerste week in de Loïre waar wij voor het eerst in een tent verbleven. Voor ons als ouders wennen omdat we dit nog nooit hadden gedaan, maar de kinderen vonden het fantastisch. In de Loïre genoten van alle kastelen die deze regio rijk is. Hierna vertrokken richting de Drôme waar we in Menglon een stacaravan hadden. Prachtige omgeving met veel natuur, rivieren en bergen. Een goede basis voor uitstapjes richting de bergen, typische Franse plaatsjes, een bezoek aan de nougatstad, etc. Zeker een aanrader om naar terug te keren.

En verder in Nederland…

Russische oppositiekrant Novaya Gazeta zegt sorry op de voorpagina voor MH17.
Russische oppositiekrant Novaya Gazeta zegt sorry op de voorpagina voor MH17. bron

Hoewel het zomerreces een moment van bezinning is en even helemaal niets, kregen we op vakantie ook nog het nodige nieuws binnen. Zo werden wij tijdens de vakantie opgeschrikt door het tragische nieuws rondom het neerstorten van de MH17. Wat een enorm verlies voor de Nederlandse bevolking en wat een gemis bij de nabestaanden. Het was een mooi eerbetoon wat de Nederlanders gaven toen alle slachtoffers via de snelweg naar Hilversum werden vervoerd. Wat ben je als land dan machteloos als zoiets gebeurd in oorlogsgebied. Ik hoop dat de verantwoordelijk persoon voor dit drama nog berecht wordt, echter lijkt dit niet het geval te zijn.

Verder was de genocide in Irak een onderwerp wat regelmatig het nieuws heeft bepaald. Schokkend om te zien hoe de ISIS/IS strijders daar bezig zijn. Blij om te zien dat CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt hier een groot deel van zijn zomerreces voor heeft opgeofferd. Inmiddels heeft de Nederlandse regering ook hulpgoederen naar Irak laten sturen.

Op naar het tweede helft van 2014!

Politiek in Huizen is komt vanaf de septembermaand ook weer op gang. De commissievergaderingen en raadsvergaderingen gaan weer beginnen. Er komt dus veel op de volksvertegenwoordigers in Huizen af. Helemaal kijkend naar de invoering van nieuwe wet en regelgeving vanaf 1 januari 2015. Ik heb er zin in en jullie zullen regelmatig nog een blogbericht kunnen verwachten.

Zomerreces – Staat de politiek écht stil?
Getagd op:             

Eén gedachte over “Zomerreces – Staat de politiek écht stil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *