Sport krijgt deze weken veel aandacht, mede doordat vorige week de Olympische Spelen zijn gestart in Vancouver. Voor Nederland is het dan ook fantastisch begonnen doordat Sven Kramer een gouden medaille heeft behaald op de 5 kilometer. Ik hoop dat er nog meer zullen komen, helaas nog geen medaille behaald door de dames, maar we blijven alle deelnemers de komende dagen/weken volgen in hun jacht naar een Olympische titel.

Naast de wereldwijde aandacht voor de spelen kwam lokaal sport de afgelopen weken ook al voorbij nadat bekend was geworden dat Mulock Houwer naar Huizen kan komen. Het huidige idee/concept is de school gecombineerd wordt met een binnensporthal die voldoet aan de NOC/NSF normen. Dit is erg belangrijk zodat de Huizer sporter niet meer naar buurgemeenten hoeven uit te wijken voor het spelen van thuiswedstrijden.  VVD Huizen wil zelfs nog een demontabele sporthal voor de hockeyvereniging. Prachtig zo’n initiatief , echter zie ik het persoonlijk als een tijdelijke oplossing en lijkt het mij beter om voor een definitieve oplossing te gaan.

Een nieuwe sporthal in Huizen draagt ook bij aan de breedtesport. Erg goed omdat er volgens de nota “Sport, bewegen en gezondheid” uit 2001 van het Ministerie van VWS al bekend was geworden dat 60% van de Nederlanders onvoldoende beweging heeft. Met deze sporthal kunnen de huidige verenigingen groeien en is het wellicht ook mogelijk om sport voor doelgroepen te ontwikkelen. In Huizen zijn daar al diverse initiatieven van te vinden, zo heeft AV Zuidwal “Athletics for All” waarmee ze atletiek aanbieden voor valide- en invalide atleten. Met het oog op de toekomst waarin Nederland de Olympische Spelen wil gaan organiseren kan een investering in de breedtesport hier goed aan bijdragen, zodat we als Nederland een flinke bijdrage kunnen leveren voor de medaillekandidaten.

Zelf ben ik gisteren ook weer met de atletiekvereniging de Zuidwal gaan hardlopen. Erg gezellig om weer met het team te lopen, hoewel het wel redelijk fris was buiten. Nog even gesproken over de komende clubkampioenschappen veldloop en de Trappenbergloop van 7 maart a.s. Als er nog geïnteresseerden zijn kan je je aanmelding via de speciale Trappenbergloop website. Zelf kan ik helaas niet meedoen omdat ik te weinig aan voorbereiding heb gedaan, maar ik wens iedereen die er aan mee gaat doen veel succes en plezier.

Als CDA Huizen vinden we sport ook erg belangrijk, zoals ook in het verkiezingsprogramma te lezen valt. CDA Huizen is daarom ook komende zaterdag op bezoek bij diverse sportverenigingen om daar onze standpunten kenbaar te maken en de speciale sport-speerpuntenfolder uit te delen. Wanneer jullie ons willen ontmoeten raad ik jullie aan om de thuiswedstrijden van SV Huizen of AH’78 te bezoeken aangezien we daar naar jullie toe zullen komen.

Sport, sport en nog eens sport…
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *