Het thema van de startzondag 2011 was: Liefde

Afgelopen zondag was de aftrap van het nieuwe kerkelijk jaar met het landelijke thema ‘Liefde’. Samen met diverse gemeenteleden van wijkgemeente Oosterlicht kwamen we bijeen in de Huizermaat waar we de startzondag 2011 hebben gevierd. Net zoals tijdens de startzondag van 2010 was het erg gezellig.

Het thema ‘Liefde‘ was mooi gekozen en we hebben het in deze dienst dan ook gehad over liefde voor je naaste en hoe vaak je deze moet vergeven. De lezing was uit Matteus 18: 21 – 35 en ging over vergeving:

21 Daarop kwam Petrus bij hem staan en vroeg: ‘Heer, als mijn broeder of zuster tegen mij zondigt, hoe vaak moet ik dan vergeving schenken? Tot zevenmaal toe?’ 22 Jezus antwoordde: ‘Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.

Na de uitleg en verkondiging werden we nog getrakteerd op het lied ‘alles is liefde’ van Blof welke gezongen werd door ds. Jan Glazema met ondersteuning van de Oosterlichtband.

Na de gebruikelijke dienst was er koffie met gebak. Leuk om zo even met iedereen te praten. Daarna waren diverse woordvoerders aan de beurt van de verschillende activiteiten die het komende jaar georganiseerd worden in wijkgemeente Oosterlicht. Zo werd er verteld over belijdeniscathechese, jongerengroepen, ouderengroepen, etc. Ik was gevraagd voor een tienerdienst/tienersoos.

Tienerdienst en tienersoos

Komend jaar gaan wij vanuit het tienerteam een tweetal activiteiten organiseren. Naast de tienerdienst, die we al jaren organiseren (parallel aan de kerkdienst) willen we starten met een tienersoos. Deze soos wordt tweewekelijks op vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur georganiseerd in de jeugdruimte van de nieuwe Oosterlichtkerk. Komende zondag 18 september willen we met de tieners tijdens de kerkdienst alvast een wandeling maken om de ruimte te bekijken en de mogelijkheden voor de inrichting te bespreken.

Op 23 september start de eerste tienersoos in de nieuwe kerk. We willen lekker bij elkaar komen om te chillen, filmpje te kijken, praatje, etc. Ik heb er erg veel zin in en roep alle tieners (en ouders ervan om het te melden) om gezellig te komen.

Startzondag 2011: Aftrap kerkelijk jaar in wijkgemeente Oosterlicht
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *