Olivier de Bournet opent een te proeven fles wijn

Zoals ik al eerder schreef zijn wij tijdens onze vakantie naar Domaine de Bournet geweest voor een rondleiding en wijnproeverij. Na het ontvangst en een welkomstwoord door de Olivier de Bournet werden we richting de nieuwste productiefaciliteit verwezen. Daar aangekomen een mooie uitleg over het productieproces. De ‘prestige’ wijnen rijpen nog steeds in de oude eikenhouten vaten en voor de andere wijnen zijn aluminium vaten aanwezig.

Nadat we de nieuwe vaten en productiefaciliteit hadden gezien werden we naar de oudste particuliere wijnkelder gebracht van Frankrijk. Hier kregen we diverse witte wijnen, rode wijnen en rosé te proeven. Veel lof voor deze wijnen. De geur is heerlijk alsmede ook de smaak van deze wijn. De wijnen die niet op de eikenhoutenvaten zijn gerijpt hebben heerlijke fruitaroma’s en de wijnen die gerijpt zijn in eikenhouten vaten hebben een heerlijke lang afdronk waar je de smaak van het eikenhout voelt terugkomen.

Achtereenvolgens hebben we rosé, witte wijn, rode wijn en de speciale ‘Mysterie’ geproefd. Een logische volgorde waar we van de fruitige wijnen richting de op eikehoutenvaten gerijpte rode wijnen overstappen. We sloten af met een ‘snoepdrankje‘ (speciaal voor de vrouwen) zoals Olivier het vertelde.  Door Bob Assie wordt deze als volgt omschreven:

Viognier Mystère, domaine de Bournet. Zoete apéritiefwijn met aroma’s van o.m. vijg, ananas en chocolade. Hoog suikergehalte. Geen oogstjaar op etiket. Serveren oner het vriespunt. In eenmaal geopende fles blijft deze wijn nog weken overeind. (25 euro/ 50 cl).

In Nederland is de Bournet geen onbekende aangezien ze op het Champagne aan zee (georganiseerd door Perswijn) tot tweemaal toe een prijs hebben gewonnen.

Voor iedereen die van wijn houdt kan ik dit domaine van harte aanbevelen. Via Google stuitte ik op de Franse wijnimporteur Assie Wijn Import uit Huizen.  Deze importeur is op ongeveer een kilometer afstand vanaf ons huisadres gevestigd. De wereld is zo groot nog niet.

Wijnproeverij bij Domaine de Bournet
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *