Vanaf maandag 17 januari gaat de actie kerkbalans van start in heel Nederland en speciaal in Huizen. Zo liet ik afgelopen maandag al een preview zien van de de brief en folder die naar de leden van de Protestantse kerk te Huizen worden gebracht door de vele vrijwilligers die hieraan mee helpen. Het betreft hier de leden die aangesloten zijn bij de wijken Goede Herderkerk, Kruiskerk en Huizen-Oost (voormalig de Akker en Oostermeent). Voor diegene die onbekend zijn met het begrip kerkbalans, zie onderstaand citaat over wat de actie inhoud:

Kerkbalans is de gezamenlijke actie van vijf Nederlandse kerken voor de geldwerving ten behoeve van de plaatselijke parochies, gemeenten en kerken.

Deze vijf Nederlandse kerken doen een beroep op hun leden voor een financiële bijdrage ten behoeve van de plaatselijke parochie, gemeente en kerk. Jaarlijks zijn meer dan een half miljoen vrijwilligers in de weer, die enkele honderden miljoenen euro’s bij elkaar krijgen. Kerkbalans is daarmee de grootste financiële inzamelingsactie van Nederland.

Nadat de commissie geldwerving de afgelopen maanden alles voorbereid heeft met betrekking tot de folder, brief, bijlage in de verbinding, coördineren van het samenstellen van de brieven en geven van presentaties aan de diverse wijken over de actie kerkbalans is het nu aan de laatste groep vrijwilligers om de informatie bij de leden langs te brengen en wederom op te halen. Het is écht fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers meehelpen aan de actie kerkbalans.

Net zoals vorig jaar hopen we dat de totale bijdrage weer om hoog zal gaan aangezien de kerk in grote mate afhankelijk is van deze bijdrage. Hoewel iedereen de huidige crisis in zijn portemonnee voelt verwachten we dat de leden meer zullen bijdragen aan de actie kerkbalans.  De tendens die in 2009 zichtbaar was dat minder mensen meer hebben gegeven, waardoor er de totale opbrengsten voor de actie kerkbalans zijn gestegen. Dit neemt niet weg dat in het jaarverslag 2009 ook al zichtbaar was dat er in diverse plaatselijke gemeenten een daling van de inkomsten te melden viel.

Voor een ieder die de envelop binnenkort ontvangt kan ik alleen nog maar het motto van de actie aanhalen, te weten: “Een kerk is van blijvende waarde“.

Actie kerkbalans 2010 gaat van start in Huizen
Getagd op:         

Eén gedachte over “Actie kerkbalans 2010 gaat van start in Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *