"Een kerk is van blijvende waarde"

Zoals eerder geschreven ben ik sinds dit jaar coördinator actie kerkbalans voor de protestantse gemeente in Huizen. De actie in Huizen loopt gelijktijdig met de landelijke actie in de van 16 januari tot 30 januari 2011. De protestantse gemeente in Huizen is voor de totale begroting voor 80% afhankelijk van de vrijwillige bijdrage die tijdens de actie Kerkbalans wordt toegezegd door alle leden. Voor het voorbestaan van de protestantse kerk in Huizen is het zeer belangrijk dat we onze doelstelling ook voor de actie van 2011 zullen behalen. Naast de kosten voor de kerkgebouwen, salarissen predikanten, pastoraat wordt er ook een deel van het geld naar de landelijke organen afgedragen.

De eerste vergadering met de overige commissieleden zijn afgerond en de diverse acties zijn uitgezet. Om de actie te promoten in Huizen maken we gebruik van de volgende communicatiemethoden:

  • Website protestantshuizen.nl;
  • Artikel voorzijde ledencontactblad de Verbinding;
  • Bijlage bij het ledencontactblad Verbinding;
  • Algemene brief, folder en ophaalenvelop;
  • Posters en vlaggen bij de kerkgebouwen.

Voor de verbinding hebben we de voorzitter van de algemene kerkenraad bereidt gevonden om een artikel te schrijven. In de bijlage valt de eer om een toelichting te schreven ten deel aan ds. Richtsje Abma. Als nieuwe wijkpredikant van wijkgemeente Oosterlicht zal zij een toelichting schrijven. Gelukkig kunnen we voor veel geschreven materiaal nog gebruik maken van de voorgaande acties, hoewel er wel het één en ander geactualiseerd moet worden. Het actualiseren en wijzigen van het begeleidende materiaal wordt veelal door de commissieleden gedaan. Naast het beoordelingswerk door de commissieleden maken we ook gebruik van de landelijke service op kerkbalans.nl. Daar wordt namelijk de mogelijkheid geboden om het verspreidingsmateriaal door deskundigen te laten beoordelen. Een uitstekende service om de diverse kerkrentmeester/cie geldwerving te ondersteunen.

Naast de actie voor 2011  zijn we ook de actie voor 2010 aan het afronden. Van de toezeggingen is momenteel 81% voldaan (klik op de link voor een afbeelding met stand van zaken), met nog 2 maanden te gaan hopen we ook dit jaar op minimaal 98% uit te komen. Hoewel het bedrag boven de vastgestelde meerjarenbegroting is, hopen we dat er uiteindelijk 100% van het toegezegde bedrag wordt voldaan.

De inhoud van de actie kerkbalans 2011 krijgt steeds meer vorm, zodra er het nodige materiaal uit de proefdruk is hoop ik jullie hiervan een voorbeeld te tonen, ofwel hier op de website en anders zal er vast een bericht op twitter verschijnen.

Actie Kerkbalans 2011 in Huizen krijgt meer vorm
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *