Iphone apps op een rijtje

Enige tijd geleden heb ik al een artikel geschreven over het melden van klachten met behulp van BuitenBeter, BurgerConnect en VerbeterdeBuurt. Sindsdien zijn er diverse ontwikkelingen geweest, zo heeft Verbeterdebuurt sinds kort ook een applicatie voor de iPhone en is BuitenBeter beschikbaar gekomen voor de Android en Windows Mobile toestellen.

Hoewel de applicatie van Verbeterdebuurt een goede aanvulling is op het bestaande assortiment applicaties blijft BuitenBeter er met kop en schouders boven uitsteken qua eenvoud en gemak. Zie hieronder een overzicht van de wijze waarop een klacht/melding gerapporteerd kan worden met de diverse applicaties.

Vlnr: melding maken met BuitenBeter, BurgerConnect en VerbeterdeBuurt

De applicatie van BurgerConnect blijft het meest omslachtig in gebruik aangezien er veel stappen doorlopen moeten worden voordat de melding kan worden afgerond. In dat opzicht heeft VerbeterdeBuurt goed gekeken naar BuitenBeter. In één overzicht zie je de gehele melding die gemaakt gaat worden. Groot voordeel van BuitenBeter is ook dat ze naar de iPhone inmiddels ook een versie voor de Android en Windows Mobile toestellen beschikbaar heeft.

CDA Huizen heeft een voorstel ingediend met het verzoek dat de gemeente Huizen zich actief gaat inzetten om de applicatie BuitenBeter te promoten en dat ze zich hierbij gaan aansluiten. Dit zou betekenen dat een melding gemaakt met BuitenBeter te volgen is en de status is te achterhalen. In de huidige situatie wordt er namelijk een e-mail verstuurd naar info@huizen.nl en krijgt de melder hier per reguliere post een bevestiging van.

In het kader van dit voorstel heb ik als steunfractielid op zaterdag 13 november een interview gegeven in het programma “Gooi en Eemland Actueel” op Radio 6FM. Na een korte kennismaking met Hans en Kent gingen we even voor 16.00 uur de ruimte in aangezien het item direct na het nieuws gepland stond. Zie hieronder een link naar de podcast.

Luister naar de podcast van het interview over “Schade melden met de smartphone” met Kent Hanson in het programma Gooi en Eemland Actueel.

Klachten melden via de smartphone

2 gedachten over “Klachten melden via de smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *