Eindstand op de laatste speelronde. 46 punten en nummer 1 in de subleague.

Afgelopen jaar heb ik voor het eerst mee gedaan met Profcoach. Diverse collega’s waren daar al enkele jaren mee bezig en één van de collega’s wist mij over de streep te trekken dit jaar ook eens mee te doen. Het leek mij een leuke uitdaging aangezien mijn voetbalervaring en kennis minimaal is. Naast hockey en tennis heb ik namelijk alleen hardlopen als sport beoefend. Voordeel van Profcoach is het feit dat je de eerste weken (transferperiode) wijzigingen mag doorvoeren qua samenstelling van je team en analyses kan uitvoeren van de scores van de spelers. Op basis van de resultaten van de eerste weken en wat informatie van diverse voetbalwebsites heb ik uiteindelijk mijn team samengesteld.

Na een matige start halverwege de subleague wist ik uiteindelijk rond de winterstop te pieken, wat mij de titel ‘winterkampioen’ opleverde. Kort na de transferperiode en start van de tweede seizoenshelft zakte ik terug tot de 3e en 4e positie. De laatste weken ging het gelukkig weer de juiste kant op omdat diverse geselecteerde spelers betere resultaten neerzetten met hun teams. Uiteindelijk op de laatste speeldag gepiekt met een bovengemiddelde 46 punten, hierdoor de nummer 1 en 2 gepasseerd wat mij de eerste positie opgeleverde. Dit geheel in lijn met het citaat van Johan Cruijff: “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je“, in mijn geval ging het om 8 punten.

Zoals te zien is in deze grafiek is er tweemaal met mijn team gepiekt en dat was op het juiste moment.

Het was een leuk en vermakelijk tijdverdrijf om gedurende de maandag over zowel voetbal als profcoach.nl te praten. Hoop volgend jaar mijn eerste positie te prolongeren.

Microsoft Excel inzetten als hulpmiddel

Aangezien mijn teamselectie tot stand is gekomen door de analyse van de statische informatie, heb ik een deel van deze kennis verwerkt in een Excel applicatie. Over deze applicatie (subleague informatie verweken met Excel) heb ik enige tijd geleden al een bericht geschreven. Volgend jaar hoop ik een geavanceerdere methode bekend te maken dit de verwerking van een subleague kan uitvoeren waardoor je onafhankelijk bent van MS Excel. Hoewel… ik hoop dat het niet nodig is, mits profcoach.nl meer statische/grafieken informatie en inzicht zal geven van een subleague.

Afronding succesvol seizoen profcoach.nl
Getagd op:                     

7 gedachten over “Afronding succesvol seizoen profcoach.nl

 • 18 mei 2011 om 21:38
  Permalink

  Hey Ruben,

  We doen met een aantal Logicanen ook al jaren mee met Coach van het Jaar via het noordhollands dagblad. Vergelijkbaar spel denk ik. Ik ga je volgend jaar uitnodigen! 🙂

  Maarten

  Beantwoorden
  • 24 mei 2011 om 20:40
   Permalink

   Lijkt mij leuk om daar een uitnodiging voor te krijgen. Zo’n eerste overwinning smaakt natuurlijk naar meer 🙂

   Beantwoorden
 • 24 mei 2011 om 20:34
  Permalink

  Beste Ruben,

  Ik heb enkele foto’s op de site willen plaatsen. Ik had de foto;s geïmporteerd, gedownload, aangevinkt en getracht de update te realiseren.
  De oorspronkelijke site verdween en ik kon de foto’s niet meer plaatsen.

  Kun je me helpen door met de oplossing te reageren?
  Je mag me ook in verbinding brengen met iemand die gespecialiseerd is in WordPress.

  Met vriendelijke groet,

  Henk van Roosmalen

  06 51 21 01 27

  Beantwoorden
 • 25 augustus 2011 om 12:41
  Permalink

  Hi Ruben,

  Ziet er goed uit!
  Ik zie alleen niet de ID achter de persoon staan.
  Doe ik iets fout.

  Bedankt alvast.

  Groet Rob.

  Beantwoorden
  • 26 augustus 2011 om 08:21
   Permalink

   Momenteel zie je dit helaas nog niet, deze functie is tijdens de proefperiode door profcoach.nl afgesloten. Er is echter wel een workarround om alsnog aan deze gegevens te komen. Bij de pagina met je opstelling heb je een mogelijk om dit naar Twitter/Facebook door te zetten. In dat geval kan je wel het ID achterhalen van de personen.

   Beantwoorden
 • Pingback:Profcoach 2012: Verwerk subleague-gegevens met Excel - Ruben Woudsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *