Eindstand op de laatste speelronde seizoen 2010/2011. 46 punten en nummer 1 in de subleague.

Vorig jaar heb ik al een bericht geplaatst over het feit dat ik met behulp van Excel de mogelijkheid heb gecreëerd om een subleague overzicht te krijgen. Voor mij was het seizoen 2010/2011 een zeer succesvol seizoen waarop ik tot tweemaal toe op het juiste moment wist te pieken en zowel winter als zomerkampioen ben geworden.

Aangezien het nieuwe voetbalseizoen 2011/2012 is gestart en de proefronden zijn gestopt bij Profcoach leek het mij een goed moment om een update te verspreiden van het Exceltool om de gegevens te verwerken.

Met behulp van het bijgevoegde Excel document kan je voor een bepaalde subleague:

  • Historische gegevens ophalen;
    zodat er een mooi lijngrafiek gegenereerd wordt.
  • Lijngrafiek genereren met stand per week;
  • Schaduwadministratie met week informatie;
    Denk hierbij aan bankscore, cumulatieve scores, etc.

In het Excelsheet staan op het UITLEG tabblad de nodige instructies hoe het tool werkt en welke informatie je moet configureren. Voor de eerste speelronde heb ik de informatie reeds gevuld met het team waar ik onderdeel vanuit maak.

Suggesties en verbeteringen

Aangezien ik het tool zelf heb ontwikkeld en geen relatie heb met profcoach.nl ben ik altijd geïnteresseerd in suggesties en verbeteringen. Ben ook erg benieuwd of er nog suggesties zijn. Ook voor technische VBA verbeteringen hou ik mij aanbevolen. Uiteindelijk hoop ik dat eredivisie.nl of de makers van profcoach.nl zelf met verbeteringen komen die het gebruik van dit tool overbodig maakt.

Toekomst van deze Excel oplossing?

Aangezien ik mij niet wil beperken tot Excel ben ik nog bezig om een generieke oplossing te maken voor het verwerken van deze gegevens. Om dit te verwerken heb ik gekozen voor Yahoo Pipes. De volgende pipe ‘Team weekly statistics‘ zou de informatie moeten kunnen verwerken. Helaas heeft Yahoo momenteel een probleem met het aanroepen van een webservice.

Download het bestand “Profcoach-DataOphalen-2011-Init.xls” (189 KB) hier op deze pagina. Let op dat het is getest met Windows XP, Windows 7 en Office 2003 en 2007.

Profcoach 2012: Verwerk subleague-gegevens met Excel
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *