Samenstelling gemeenteraad Huizen 2014-2018 (foto: M. Verbeek)

Afgelopen weken was een bijzondere periode. Nadat de verkiezingsuitslag Huizen 2018 was neergedaald hadden we direct de dag/avond erna een raadsvergadering. Deze vergadering was nog in de oude samenstelling van voor de verkiezingen. Dinsdag 27 maart was er vervolgens een vergadering waarbij we afscheid namen van de oude raadsleden. Donderdag 29 maart was het vervolgens de dag waarop de nieuwe verkozen raadsleden geïnstalleerd werden.

Afscheid nemen van de oude raad

Op dinsdag namen we afscheid van de oude raad. Bij CDA Huizen nemen we ook afscheid van de gewaardeerde collega’s Bert Rebel en Kees de Kok. Bert stopt na 12 jaar als raadslid en komt niet terug in de raad. Mogelijk komt hij in de toekomst nog terug in een andere rol voor de gemeente Huizen, maar dat zal de tijd uitwijzen. Kees moet helaas door de verkiezingsuitslag afscheid nemen van de gemeenteraad.

Leuk was tijdens deze vergadering dat burgemeester Heldoorn nog enkele wetenswaardigheden wist te delen over de afgelopen periode. We hebben de afgelopen vier jaar 39 keer vergaderd, en daarin 311 raadsstukken behandeld. Als gemeenteraad hebben 74 moties ingediend, waarvan er 53 zijn aangenomen. We hebben 6 keer in beslotenheid vergaderd en 9 keer geheimhouding opgelegd.

Opnieuw beginnen met de nieuwe raad

Lang konden we niet stil staan bij het afscheid van de oude gemeenteraad. Twee dagen later was meteen zover dat de nieuwe gemeenteraad werd geïnstalleerd. Ik maak nu samen met Daniëlle van Deutekom en Rutger Rebel onderdeel uit van de CDA-fractie. De installatie is altijd een bijzonder moment. Sommige raadsleden worden herkozen, maar anderen komen helemaal nieuw in de gemeenteraad. Daarnaast moeten enkele kandidaten nog wachten tot de onderhandelingen die in de gemeenteraad plaatsvinden.

De nieuwe realiteit zorgt er ook voor dat we een nieuwe coalitie gaan krijgen. Afgelopen week spraken de onderhandelaars van VVD, CDA, PvdA en D66 over de vorming van de nieuwe coalitie. Hierover zal er binnenkort meer te lezen zijn op mijn blog.

Afscheid nemen en opnieuw beginnen

Eén gedachte over “Afscheid nemen en opnieuw beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *